İşte 28 Şubat'ın içyüzü

İşte 28 Şubat'ın içyüzü

Tansu Çiller'in başbakanlığı döneminde başdanışmanlığını yapan Hüseyin Kocabıyık, 28 Şubat'ın oluşumunda Koç Gurubu'nun büyük etkisi olduğunu söyledi. Haberin videosu aşağıda:

 

TRT HABER’de yayınlanan ve Rıdvan Memi’nin sunduğu ‘Kozmik Oda’ adlı programa konuk olan Kocabıyık, Çiller döneminde yaşanan birçok olaya açıklık getirdi.

Rıdvan Memi’nin 28 Şubat’ın nasıl oluştuğuna dair sorusuna da cevap veren Hüseyin Kocabıyık, bu aşamada Koç Gurubu’nun oldukça etkili olduğunu söyledi. İşte Kocabıyık’ın o sözleri;

“ Özellikle 28 Şubat’ın oluşumunda büyük sermayenin ve bilhassa Koç Gurubu’nun büyük etkisi olmuştur. Orada piramit şöyledir; tepede büyük sermaye 28 Şubat diye bir şeyin gerçekleşmesini, organize edilmesini, ortaya çıkmasını istedi. Büyük sermayeye bağlı, büyük sermayenin alt kümesi bir medya vardı ve medya harekete geçti. Büyük sermaye kendi beka kaygısını ve kendi ekonomik doktrinini orduya ‘laiklik tehlikede, irtica tehdidi ile karşı karşıyayız” şeklinde projekte etti. Askerler de büyük sermayenin bu teşvikini bu şekilde tercüme ettiler. Yani açık konuşayım Koç Holding gümrük birliğine girmemiz halinde samimi olarak bütün Cumhuriyet tarihi boyunca sanayi adına yaptığı ettiği her şeyin çökeceğine inandı. Rahmi Koç buna samimi olarak inandı ve gümrük birliğini istemedi. Çünkü kurduğu o bütün sanayi tesislerinin biteceğine inanıyordu, rekabet edemeyeceğine inanıyordu. Nitekim daha yakın geçmişte kendisi bunu itiraf etti. ‘Biz korkuyorduk ama gümrük birliği iyi oldu her alanda dünya ile rekabet ediyoruz” dedi.

 

Etiketler :