İşte Ahmedinejad’ın son anda vazgeçmesinin nedeni

İşte Ahmedinejad’ın son anda vazgeçmesinin nedeni

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmaktan son anda vazgeçmesinin nedeni belli oldu.

Ankara, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad 'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmaktan son anda vazgeçmesini, İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi'nin, “Patriotların Türkiye 'ye yerleştirilmesi dünya savaşına neden olabilir” diyerek, Türkiye'yi eleştiren açıklamasına bağladı.

RUSYA ESED'İ İKNA İÇİN ÇALIŞIYOR

Ankara'da, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı ailesi ve diğer birinci derece akrabalarıyla birlikte Venezüella'ya yerleşmesi için yoğun bir ikna politikası yürüttüğü görüşü hakim olmaya başladı.

Hürriyet'in haberine göre, haber kaynakları, Esad'ın Rusya'ya komşu Beyaz Rusya veya Güney Amerika ülkesi Ekvator'a gidebileceği yönündeki haberlerin doğru olmadığını belirterek, şunları söylediler:

“Rusya ile değişik kollardan yürütülen temaslardan elde ettiğimiz izlenim, Moskova yönetimin Esad'ı artık Suriye'ye terk etmesi için ciddi bir ikna politikası yürüttüğü şeklinde. Rusya, Esad'ı, ‘Sonuna kadar direneceğim ve ülkemde öleceğim' anlayışından vazgeçirmeye çalışıyor. Esad'a sürekli ‘Eğer, muhalifler Şam'ı ele geçirirlerse bundan sonra hiç şansımız kalmaz' mesajı iletiliyor. Şu aşamada düşünülen tek ülke var o da Venezuela. Esad'ın eşi, çocukları ve diğer birinci derece yakın akrabalarıyla birlikte Venezüella'ya yerleşmesine ve yanlarına bundan sonraki yaşamlarını idame ettirecek kadar para ve diğer değerli eşyaları almalarına da izin verilecek.”

KİMYASAL HAZIRLIK YOK

Diplomatik kaynaklar, Esad'ın iktidardan düşmesi halinde Suriye'deki kimyasal silahların radikal dinci grupların eline geçmesine karşı ABD'nin Türkiye ile bir askeri operasyon hazırlığı içinde olduğu iddiasını ise doğrulamadı. Ancak aynı kaynaklar, ABD'nin bu tür operasyonu Ürdün'le yapma olasılığının bulunduğunu belirtti.

AHMEDİNEJAD'I GENERALİ KESTİ

Öte yandan Ankara, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Şeb-i Arus törenlerine katılmaktan son anda vazgeçmesini, İran Genelkurmay Başkanı General Hasan Firuzabadi'nin, “Patriotların Türkiye'ye yerleştirilmesi dünya savaşına neden olabilir” diyerek, Türkiye'yi eleştiren açıklamasına bağladı.

Bir yetkili şunları söyledi:

“İran kendi içinde de klasik Acem oyunlarına sahne oluyor. Firuzabadi, bu açıklamayı yaparak Ahmedinejad'ın Türkiye ziyaretinin önünü tıkadı. Ahmedinejad, Türkiye'ye geldiğinde kendisine Genelkurmay Başkanı'nın açıklaması sorulacaktı. Ahmedinajed bu soruyla muhatap olmamak için gelemedi.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.