İşte AK Parti'nin ünlü vekil adayları

İşte AK Parti'nin ünlü vekil adayları

AK Parti'de milletvekili adaylığı için verilen süre dün dolarken, ünlü birçok isim de adaylık için başvuruda

AK Parti'de milletvekili adaylığı için verilen süre dün dolarken, ünlü birçok isim de adaylık için başvuruda bulundu.

Roman sanatçı Balık Ayhan ile eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti'den aday adayı oldu. AK Parti'ye gazeteci Şamil Tayyar ve Prof. Dr. Naci Bostancı gibi medya dünyasının yakından tanıdığı isimlerinden aday olmak için başvuru yaparken; DP'den milletvekili adaylığı, MHP'de ise belediye başkanlığı yapan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'un tercihi bu kez AK Parti oldu.

Eski Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, vatandaşın sokakta gösterdiği teveccühün, yapılmış hizmetlerin her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başladığını gösterdiğini belirtti. Başlayamadığı projeleri hayata geçirmek, yarım kalan hizmet ve projelerini tamamlamak için milletvekili aday adayı olduğunu belirten Türel, ''12 Haziran, Antalya için bir fırsattır, hayal kırıklıklarını onarma zamanıdır. Yeni bir başlangıçtır'' dedi.

Gazeteci-Yazar Şamil Tayyar, Gaziantep'te AK Parti'den milletvekili aday adaylığı için başvurdu. AK Parti İl Başkanlığına giderek dilekçesini AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer'e veren Tayyar, öz geçmiş olarak da 5 kitabını sundu. AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, Tayyar'a parti rozeti taktı, kendisini AK Parti'de siyaseti düşündüğü için tebrik etti, hayırlı uğurlu olmasını diledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tayyar, ''Neden AK Parti'den ve Gaziantep'ten aday adayı olduğu'' sorusu üzerine, son 9 yılda Türkiye'de Cumhuriyet tarihinde yapılan ve devrim gibi nitelenebilecek çok önemli icraatlara imza atıldığını düşündüğünü söyledi.

Bir diğer Star gazetesi yazarı olan sigortacılık dünyasının Türkiye'deki en önemli uzmanlarından biri sayılan Resul Kurt da Adıyaman'dan adaylık başvurusu yaptı.
 

ÖZÜRLÜLER İDARESİ BAŞKAN YARDIMCISI REYHAN GAZEL

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Reyhan Gazel, milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmak için görevinden istifa ettiğini bildirdi. Resmi başvurusunu AK Parti Sivas il teşkilatına yapan Gazel, yaptığı açıklamada, doğup büyüdüğü bir kent olduğu için Sivas'tan aday adayı olmayı tercih ettiğini söyledi.

Geçmişin, insanın hayatının peşini bırakmayacağını ifade eden Gazel, geçmişinde hiçbir konuda başarısız olmadığını belirterek, ''Yapmak istediklerimi net biliyorum. Yapabileceğim yöntemleri de biliyorum'' dedi. Aday olursa Sivas'ta ciddi bir oy potansiyelini yakalayacağını düşündüğünü ifade eden Gazel, şunları kaydetti: ''Ben projeci bir insanım. Bugüne kadar her türlü projenin içerisinde yer aldım. Her tip projeyi yönetmeye çalıştım. Yönetim projelerinde oldukça başarı elde ettik. Örneğin Haydi Kızlar Okula Projesi; bu proje için arkadaşlarımla Güneydoğu'yu karış karış gezdik. Bu proje sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en büyük kampanyalarından biridir. Ben onun ilköğretim genel müdürlüğü ayağını yönetmeye çalıştım. Onun dışında tarlada çalışanları okula döndürmek için büyük çaplı projeler yaptık.'' Özürlülere yönelik önemli çalışmalar yaptığını da anlatan Gazel, kendisinin de engelli bir çocuğu olduğunu kaydetti.

TARIM BAKANLIĞI BOŞALDI

12 Haziran'da yapılacak seçimlerde en çok istifa Tarım Bakanlığı'nda yaşandı. Bakanlığın gözde bürokratlarından Müsteşar Yardımcısı Dr. Ferhat Şelli ve Daire Başkanı Habib Çadırcı Şanlıurfa'dan milletvekili adayı olmak için başvururken, yine bakanlık bürokratlarından Tuncay Gürsoy Yüce Ağrı'dan, Mehmet Taşan Samsun'dan ve Beytullah Okay Burdur'dan aday olmak için başvurularını dün akşam saatlerinde tamamladı.

Et Balık Kurumu Genel Müdürlüğü görevinden istifa ederek memleketi Sivas'ta AK Parti'den milletvekili aday adaylığını açıklayan Bekir Ulubaş, ''Deneyimli ve tecrübeli bir devlet adamı olarak Sivas'ın, dolayısıyla Türkiye'nin hizmetine talibim'' dedi. Kentte görev yapan basın mensuplarıyla Sivas Belediyesi Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Ulubaş, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı binasına geçerek basın toplantısı düzenledi. 2007 genel seçimlerde de Sivas'ta AK Parti'den 5'inci sıra milletvekili adayı olduğunu hatırlatan Ulubaş, ''O dönemde çok az bir oyla milletvekilliğini kaybettim. Değerli insan, merhum Sayın Muhsin Yazıcıoğlu, milletvekili seçildi. İtiraz da etmedim, basına 'itiraz etti' diye yansıdı ama şu anda onu ben kendi ağzımdan sizlere söylüyorum, itiraz etmedim. Tekrar görevime döndüm'' dedi.

İSMET YILMAZ'IN TERCİHİ DE AK PARTİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas'tan AK Parti milletvekili aday adaylığını açıklayan İsmet Yılmaz, ''Ülkemize ve Sivas'ımıza hizmet etmek onurların ve payelerin en yücesidir'' dedi. Yılmaz, parti il teşkilatında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti iktidarı döneminde ülkenin kat ettiği mesafe ve başarının herkes tarafından dile getirildiğini söyledi. Türkiye'nin, artık dünyanın süper liginde olduğunu ifade eden Yılmaz, ''Bugüne kadar büyüyen Türkiye ile birlikte Sivas'ımıza hizmet yolunda taş üstüne taş koyan herkese teşekkür ederiz. Ülkemize ve Sivas'ımıza hizmet etmek onurların ve payelerin en yücesidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir'' diye konuştu.

Yılmaz, Sivas'ın her zaman hizmetin en iyisini hak ettiğini ve çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını sözlerine ekledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinden istifa ederek memleketi Sivas'tan AK Parti milletvekili aday adaylığını açıklayan Selahattin Çimen, AK Parti İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Çimen, aday adaylığının ülkeye, partiye ve Sivas'a hayırlı olması temennisinde bulunarak, ''Partimizden aday adayı olurken genelde ülkemize, özelde ise Sivas'ımıza yapılan hizmetleri daha ileri götürmek ana gayemiz olacaktır. Ülkemiz kalkındıkça Sivas'ımız da o oranda kalkınacak, ülkemizin huzur ve refahı artıkça ilimizin de huzuru ve refahı artacaktır'' dedi.

''NE OLURSA OLSUN, MECLİSTE BİR DE ROMAN OLSUN''

''Balık Ayhan'' adıyla bilinen Roman sanatçı Ayhan Küçükboyacı, milletvekili aday adaylığı için başvurdu. AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Sütlüce'deki binasına, ''Ne olursa olsun, Mecliste bir de Roman olsun'' kampanyası çerçevesinde kalabalık bir grupla gelen Küçükboyacı, milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı. Küçükboyacı daha sonra yaptığı açıklamada, Roman vatandaşların sorunlarının birkaç tane ile sınırlı olmadığını ifade ederek, ''Adaylığımız kabul edilir de inşallah seçilirsek, Romanlar için neler yapılabileceğini göstereceğiz'' dedi. Küçükboyacı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirdiği Roman açılımının doğru bir adım olduğunu kaydederek, ''Geçtiğimiz yıl 14 Mart'ta, açılım gündeme gelerek kendini göstermeye başladı. Bugünden itibaren açılımla ilgili sepete neler atabileceğimizi göreceksiniz'' diye konuştu.

HAYDAR KOÇAKER İLE RECEP KONUK, KONYA'DAN ADAY ADAYI

Günlerde görevinden istifa eden Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Haydar Koçaker, Konya'dan AK Parti milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Koçaker, AK Parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, bir devlet adamı olarak ilkelerinden ödün vermeden ilk günkü heyecanını ve çalışma azmini koruyarak sürekli projeler ve fikirler geliştirdiğini hizmet verdiği DSİ camiasında, genel müdürlüğe kadar yükseldiğini söyledi. Bundan sonraki süreçte bir siyaset adamı olarak Konya'ya hizmet etme kararı aldığını ifade eden Koçaker, yeni fikir ve projeler üreterek Konya'nın daha güzel yerlere gelmesi için çalışacağını belirtti.

MHP'Lİ BAŞKANIN TERCİHİ AK PARTİ

Bu arada daha önce MHP'den belediye başkanlığı görevini yürüten ve yine MHP'den aday olacağı söylenen Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, milletvekili seçimlerinde AK Parti'den aday adayı olmak için Şeker Üst Kurulundaki görevinden istifa ettiğini söyledi.

AK Parti Konya İl Binasına gelerek başvurusunu yapan Konuk, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, AK Parti Konya İl Başkanlığına müracaat ederek bu hizmet kervanında yer almak, millet hizmetine talip olmak istediğini belirtti. Şeker Süt Kurulu'ndaki görevinden istifa ederek aday adaylığı başvurusunu yapan Konuk, Pankobirlik genel başkanlığı görevinden istifa etmesi için yasal bir zorunluluk bulunmadığını, Pankobirlik, Konya Şeker ve AB Holding'deki görevlerinin devam ettiğini bildirdi.

Etiketler :