İşte Ankara'da Konuşulan 5 Senaryo

İşte Ankara'da Konuşulan 5 Senaryo

Türk Silahlı Kuvvetleri, her yıl yapılan Efes ve Denizkurdu tatbikatlarını neden iptal etti? İşte Ankara kulislerinde konuşulan senaryolar...

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya'nın yazısıın ilgili bölümü...

Türk Silahlı Kuvvetleri, Efes ve Denizkurdu tatbikatlarını neden iptal etti?

Konuyla ilgili Ankara kulislerinde şu 5 spekülatif haber yayıldı:

1 Yeni bir Balyoz operasyonu başlayacaktı. Ağustosta Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Harp Akademileri Komutanı Org. Bilgin Balanlı ifadeye çağrıldı. Asker tepki olarak iptal etti.

2 Cumhurbaşkanı katılmayacağını bildirdi. Başbakan ise yerine Yardımcısı Arınç’ın katılmasını istedi. Asker ise tatbikatı iptal etti. Ancak Arınç’ın danışmanı dün bu iddiayı yalanladı, programlarında tatbikatın bulunmadığını söyledi.

3 Başbakan, geçen yıl Gediktepe saldırısı sonrası gittiği sınır karakolunda kendisinin çömeltilip Kılıçdaroğlu’na ayakta poz verdirilmesine tepkiliydi. O tarihten beri gitmiyor. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek dün bu iddiayı yalanladı.

4 “Bombalı saldırı düzenleneceği için iptal edildi” iddiası ortaya atıldı. İstanbul’daki dünkü patlama da bu iddiaya destek gösterildi. Ancak tatbikat askeri bölgede olduğu için böyle bir saldırı olanağı yoktu.

5 Libya’ya bir NATO operasyonunun yapılacağı için iptal edildiği öne sürüldü. Ancak tatbikatın sonlanması gereken tarih olan düne kadar bu yönde bir gelişmenin olmaması da iddiayı çürüttü.

Genelkurmay’dan iki gün sonra dün akşam saatlerinde ise kısaca “Askeri gerekçelerle iptal edildi” açıklaması geldi.

Fakat anlaşıldıki birinci spekülasyon doğruydu; Org. Balanlı ifadeye çağrılmış, asker de buna tepki koymak için tatbikatı iptal etmişti. Seçime 17 gün kala yine bir asker sivil gerilimi yaşanıyordu... 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.