İŞTE BALYOZCULARI KURTARMA PLANI

İŞTE BALYOZCULARI KURTARMA PLANI

Balyozcuların ses kaydında vurgu yapılan kurtarma yasasıyla ilgili Milli Savunma Bakanı’ndan bile gizli tutulan sinsi plan ortaya çıktı.

Balyozcu iki paşaya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, “sağlam kaynaklar”ın yakın zamanda Balyozcuların tahliye olacağı müjdesini verdiği, Balyozcuların iki aya kadar çıkıp çoluk çocuk demeden rövanş alacakları konuşuluyordu. Ses kaydında üstü kapalı ifadelerle hazırlığı yapılan bir yasaya vurgu yapılırken, Milli Savunma Bakanı’ndan bile gizli tutulan sinsi planla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı.

2010 Yüksek Askeri Şurası’nda (YAŞ) Balyoz sanıklarının terfisiyle ilgili Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı ile ters düşen rapor hazırlayan Milli Savunma Bakanlığı’nın asker bürokratlarının, Balyozcular için yine devreye girdiği ortaya çıktı.

Genelkurmay Hukuk Müşavirliği’nin talimatıyla Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Adlî İşler Yardımcılığının gizlice harekete geçtiği, Kanunlar ve Kararlar Dairesi’nde görevli bir grup hakim albayın uzunca bir süredir Balyozcuları tahliye edecek ince vurguların yapıldığı yasa tasarısı üzerinde çalıştığı belirtildi. Yasanın tamamlandıktan sonra Savunma Bakanlığı’nın fikriymiş gibi ilgili komisyona gönderileceği ifade edildi.  

TERFİ KRİZİNE NEDEN OLAN EKİP ŞİMDİ DE BALYOZCULARI KURTARMAK İÇİN UĞRAŞIYOR

2010 Yüksek Askeri Şura toplantıları öncesi hakkında yakalama çıkan Balyoz sanıklarının terfisi ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Başbakanlık hukukçuları ayrı ayrı çalışma yapmış, Savunma Bakanlığı sanıkların terfi edilebileceği yönünde rapor hazırlayarak YAŞ’ın sivil kanadı ile ters düşmüştü. Yaşanan krizde büyük payı olan raporu bakanlıkta görev yapan hakim albayların hazırladığı belirtilirken, aynı ekibin şimdi de Balyozsanıklarının ses kayıtlarında itiraf ettiği tahliye çalışmasında görev aldığı vurgulanıyor.

KANUNLAR VE KARARLAR DAİRESİ’NDE GÖREVLİ BİR GRUP ALBAY ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR  

Genelkurmay’da bulunan bir grubun, Balyoz darbe planında general ve amiral seviyesinde olan subayların tahliye edilmesi için başında bir generalin bulunduğu Savunma Bakanlığı Müsteşar Adli İşler Yardımcılığına emir verdiği öne sürülüyor.Balyozcuları kurtarmak için yapılan plan doğrultusunda Adli İşler Yardımcılığına bağlı 4 birimde görev yapan ‘güvenilir muvazzaflara’ bilgi verildiği, hakim albaylardan oluşan Kanunlar ve Kararlar Dairesi’nin çalışmaya başladığı ifade ediliyor.

BAKANLIK MÜSTEŞARI KORGENERAL DÜNDAR’DAN GİZLİ YÜRÜTÜLÜYOR

Kaynaklardan edinilen bilgilere göre, askeri konularda yasa, yönetmelik ve tüzük hazırlamakla görevli Kanunlar ve Kararlar Dairesi’nde görev yapan bir grup hakim albayın büyük bir gizlilik içinde çalıştığı, yasa taslağının Bakanlık Müsteşarı Korgeneral Ümit Dündar’dan dahi gizlendiği belirtiliyor.

KRİTİK BİRİMLER BİR TÜRLÜ SİVİLLEŞTİRİLEMEDİ

Bir türlü sivilleştirilemeyen Milli Savunma Bakanlığı adeta askerler tarafından yönetiliyor. Bakanlıkta görev yapan iki müsteşardan birisi asker. Genelkurmay tarafından önerilen Korgeneral seviyesindeki muvazzafa bağlı birimler ise bakanlığın adeta bel kemiği durumunda. Yolsuzluk iddiaları sonrası harekete geçen AK Parti Hükümeti, sivil müsteşarın yetkilerini artırsa da bakanlıkta kritik birimlerin tamamı halen askerlerin egemenliği altında.

“İKİ AYA KADAR ÇIKACAĞIZ BU ÜLKE İÇ SAVAŞLA KENDİNE GELECEK”

İnternete düşen iki ses kaydı gündemi derinden sarstı. Balyozcu iki paşaya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarında, “sağlam kaynaklar”a dayandırılan haberlerde Balyozcuların yakın zamanda hapisten çıkacakları ve çoluk çocuk demeden rövanş alacakları konuşmalara yansımıştı.

Balyoz darbe planı davasından tutuklu Tuğamiral Fatih Ilgar’a ait olduğu iddia edilen ses kaydında, sanıkların iki aya kadar çıkacak bir kanunla serbest kalacakları ifade ediliyor. Başbakan’a ve Genelkurmay başkanlarına hakaret eden ses kaydında, “Bu ülke ya ekonomik krizle ya bir iç savaşla kendine gelecek. Bu bir savaşsa savaş yapacağız” deniliyor.

“ÇOLUK ÇOCUK DEMEDEN YOK EDECEĞİZ”

İnternete düşen ses kayıtlarına önceki gün bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre bu kez sesin sahibi Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Tümamiral Cem Aziz Çakmak. Kayıttaki ses, sağlam kaynaklardan istihbarat aldıklarını, bir sene içinde çıkacaklarını anlatıyor. Kanlı bir rövanştan bahsediyor ve çoluk çocuk demeden intikamın alınacağını söylüyor.

Yeni Akit

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.