İşte Başbakan'ın en çok oy alacağı kesim

İşte Başbakan'ın en çok oy alacağı kesim

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür son anket sonuçlarını açıkladı.

Elimde, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili Optimar Araştırma şirketinin temmuz ayında yaptığı yeni bir kamuoyu araştırması var. Kararsızlar dağıtıldıktan sonraki tablo şöyle: "Başbakan Erdoğan yüzde 53. 8, Ekmeleddin İhsanoğlu yüzde 38.4, Selahattin Demirtaş yüzde 7.8."
Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir'le konuştum. 2400 kişiyle yapılan araştırmanın önemli ayrıntılarından biri "Siyasal kimlik"lere göre verilen oy oranı... Bu açıdan farklı siyasal kimliklerden en yüksek oyu Başbakan Erdoğan alıyor...
Şu rakamlar dikkat çekici: "Başbakan Erdoğan, İslamcıların yüzde 81'inin, Muhafazakarların yüzde 77'sinin, demokratların yüzde 47'sinin, liberallerin yüzde 42'sinin, Atatürkçülerin ise yüzde 24'ünün oyunu alıyor. Milliyetçilerden aldığı yüzde 44 oyla birinci sırada olması da ilginç. En az oyu ise yüzde 6.5 ile sosyalistlerden alıyor."
Ekmeleddin İhsanoğlu, sosyal demokratların yüzde 58'inin, Atatürkçülerin yüzde 56'sının, milliyetçilerin yüzde 35'inin, ülkücülerin yüzde 80'inin, sosyalistlerin ise yüzde 42'sinin oyunu alıyor. En ilginci ise muhafazakarlardan aldığı yüzde 11'lik oy... En düşük oyu ise yüzde 3.3 ile İslamcılardan alıyor.
Gelelim Selahattin Demirtaş'a. Demirtaş en yüksek oyu yüzde 37.7 ile sosyalistlerden, ikinci sırada ise yüzde 19'la demokratlardan alıyor. Sosyal demokratlardan yüzde 11, liberallerden ise yüzde 6 oy alıyor. Ülkücülerden 3.6 oy alan Demirtaş, en düşük oyu yüzde 0.9'la milliyetçilerden alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.