İşte Başbakan'ın objektifinden o kareler

İşte Başbakan'ın objektifinden o kareler

Başbakan 4 ünlü fotoğrafçıya önce ödül verdi, sonra fotoğraflarını çekti

2011 yılında fotoğraf dalında verilen Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'ne ulusal ve uluslararası alanda yaptıkları çalışmalardan dolayı Ara Güler, Sıtkı Fırat, Profesör Sabit Kalfagil ve İzzet Keribar değer görüldü.

İstanbul’da yapılan törende sanatçılar, ödüllerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, farklılığın Türkiye'de nasıl bir ahenk olduğu görmek isteyenlerin bu dört sanatçıya bakmaları gerektiğini söyledi.

"Onlar Türkiye'nin Rengi"

"Onlar Türkiye'nin rengidir" diyen Başbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sizin fotoğraflarınız sizin kareleriniz bu ülkede ırkçılığa ayrımcılığa nefrete karşı verilmiş en iyi yanıttır. Bu ülkede hiç kimsenin bir başkasını ötekileştirme bir başkasının Türkiye sevgisini sorgulama hakkı yoktur, buna haddi de yoktur. Bu toprakların özünde ırkçılık yok ruhunda ötekileştirme yok. Bu topraklarda ırkçılığında, ötekileştirmenin de nefretin de yeşermesine yeşertilmesine asla izin vermeyiz, müsamaha göstermeyiz."

Başbakan Erdoğan, gönül gözüyle bakanların bu ülkenin renklerini, ideolojiyle bakanların da sadece karanlığı gördüklerini söyledi.

 Başbakan, “Türk, Kürt, Çerkez, Arap hiç fark etmez. Değil mi ki insandır hürmet göstermek bizim insanlık vazifemizdir. Bu ülkenin her bir ferdi birinci sınıf vatandaştır. Bu ülkenin her bir değeri bu toprakların her bir rengi bizim hazinemizdir tekrar ediyorum, tek bir kare üzerinden bütün bir ülkeyi töhmet altında bırakmak haksızlıktır" diye konuştu.

Başbakan Ünlü Fotoğrafçıların Fotoğrafını Çekti

Törenin sonunda fotoğraf makinesini tekrar eline alan Başbakan Erdoğan sanatçıların toplu fotoğrafını çekti.

 

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.