İşte bayram süresinde kapalı olacak yollar

İşte bayram süresinde kapalı olacak yollar

Bayram süresince yol yapım çalışmalarının devam edeceğini açıklayan Karayolları Genel Müdürlüğü, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Karayolları Genel Müdürlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla, karayollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması uyarısında bulundu. Bayram süresince yol yapım çalışmalarının devam edeceğinin duyurulduğu açıklamada, aşırı yağış alan yörelerde ani heyelan ve çökme olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi.

KÖPRÜLERDE DURUM

Ramazan Bayram tatili nedeniyle Otoyol ve Köprü geçişleri 26 Temmuz Cumartesi günü saat 00.00'dan başlayarak 31 Temmuz Perşembe günü saat 07.00'e kadar ücretsiz olacak. Köprülerdeki bakım çalışmaları bayram süresince de devam edecek. Boğaziçi Köprüsünde devam eden yapım onarım çalışmaları nedeniyle 22.00-06.00 saatleri arasında her iki yönde şerit daraltması yapılıyor. Karayolları Genel Müdürlüğü bu konuda sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri konusunda uyardı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsünde bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle gece 22.00 ile 06.00 saatleri arasında şerit daraltma uygulaması yapılacak.

16 FARKLI NOKTADA YOL ÇALIŞMASI

Karayolları Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye genelinde 16 farklı noktada yol yapım ve onarım çalışmaları devam ediyor. Buna göre Mersin-Tarsus Otoyolunun 0-10'uncu kilometreleri arasında Heyelan önleme yapıları çalışmaları nedeniyle muhtelif kesimlerde otoyol ve şerit kapatma yapılarak ulaşım kontrollü olarak sağlanmakta. Torul-Gümüşhane yolunun 30-32'inci kilometreleri arasında Harşit 7-8-10 Köprülerinin Genleşme Derz imalatı yapım çalışmaları nedeniyle ulaşım Torul-Gümüşhane istikametinden gidiş-geliş olarak sağlanıyor. Göndoğdu-Veliköy İl yolunun 2'inci Kilometresinde yapılacak olan sanat yapıları yapım çalışmaları nedeniyle 25.07.2014 tarihinden itibaren çalışmaların devamı müddetince trafik tek şeritten ve kontrollü olarak sağlanacak. Kastamonu-Ilgaz yolunun 32-41'inci kilometreleri arasındaki muhtelif kesimlerde yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Edirne Batı Kavşağı-Lalapaşa Kavşağı arasında üstyapı onarım ve yenileme çalışmaları nedeniyle ilk etap olarak İstanbul istikameti trafiğe kapatılarak ulaşım diğer istikametten iki yönlü olarak sağlanmakta.

ARALIKLARLA TRAFİĞE KAPATILACAK YOLLAR

Muğla-Kale yolunun 26-27 ve 40'ıncı kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle Çarşamba ve Perşembe günleri 13.00-17.00 saatleri arasında diğer günlerde ise 15-20 dakikalık aralıklarla yol geçici süre ile trafiğe kapatılacak ve geçişler kontrollü olarak sağlanacak. Beyşehir-Konya yolunun 25-29'uncu kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol 2 saat süre ile trafiğe kapatılacak. Akşehir-Bağkonak-Yalvaç yolunun 10-12'inci kilometreleri de arasındaki patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol 2 saat süre ile ulaşıma kapatılacak. Mardin-Midyat yolunun 12-23'üncü kilometreleri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle yol aralıklarla trafiğe kapatılıyor. Konya-Beyşehir yolunun 36-38.km.leri arasında patlatmalı yol yapım çalışmaları nedeniyle hafta içi her gün 14.00-17.00 saatleri arasında yol en fazla 2 saat süre ile trafiğe kapatılacaktır. Bu yoldaki uygulama yılsonuna kadar devam edecek.

Sivas-Erzincan-Refahiye yolunun 49-53'üncü kilometreleri arasındaki yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor. Tatvan-Ahlat yolunun 10-35'inci kilometreleri arasında asfaltlama çalışmaları nedeniyle sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.