İşte bombaların verildiği ev

İşte bombaların verildiği ev

Osman Yıldırım’ın, “Cumhuriyet bombalarını Ataşehir’de bir evden aldık” iddiası doğru çıktı.

Ergenekon bombalarının dağıtıldığı ev bulundu. Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık Osman Yıldırım’ın ‘’Bombaları Ataşehir’deki bir evde Muzaffer Tekin’den aldım’’ iddiasını mercek altına aldı. Mahkemenin talimatıyla hakim gözetiminde İstanbul Emniyeti’nce Ataşehir’de keşif yapıldı. Yıldırım’ın iddialarında geçen ev, Ataşehir Migros’tan 500 metre uzaktaki sitenin içinde.

EVE GELENLERE ARAŞTIRMA

Keşif ekibi, tespitin ardından Migros’tan başlayarak dairenin içine kadar olan her yeri tek tek kameraya aldı. Dairenin çevresi ve içinin fotoğrafları da dava dosyasına gönderildi. Evdeki incelemenin ardından eve 2005 ve 2007 arasında gelen gidenlerin kim olduğu araştırıldı. Apartman yöneticisi, karşı dairede oturan kişi, kapıcı ve sitedeki marketin sahibiyle görüşülerek, Osman Yıldırım, Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Alparslan Arslan, Zekeriya Öztürk, Fikri Karadağ, Erhan Timuroğlu, Hüseyin Görüm, Arslan’ın ev arkadaşı Orhan Kadı, evde oturan Recep Özkan’ın fotoğrafı gösterildi.

VELİ KÜÇÜK EŞYALARLA GELMİŞTİ

Apartman yöneticisi şunları söyledi: “Recep Özkan’ı binaya girerken görüyordum.” Kapıcı: “Recep Özkan, Erhan Timuroğlu ve Orhan Kadı’nın o daireye birkaç kez girdiklerine tanık oldum.” Bir başka tanık: “Zekeriya Öztürk’ü yanında bir bayanla görmüştüm. Veli Küçük’ü 2006’da yanında iki adamla kapıda beklerken gördüm. Eşyalar vardı. Yıldırım’ı da girerken gördüm.” Keşif tutanağında, yapılan inceleme ve görgü tanıklarının beyanlarından yola çıkılarak Yıldırım’ın iddialarının doğru olduğunun altı çizildi. Yıldırım’ın iddiaları şöyleydi: ‘’Cumhuriyet’e atılan bombaları Ataşehir’de bir apartmanda yapılan toplantıda Muzaffer Tekin verdi. Oktay Yıldırım, Fikri Karadağ, Orhan Kadı, Alparslan Arslan oradaydı. 2 tane bomba aldım. Arslan 1 tane aldı.”

Arslan saldırıdan önce Ataşehir’den görüştü

Danıştay tetikçisi Alparslan Arslan ile Osman Yıldırım’ın, Cumhuriyet gazetesine yönelik ilk bombalı saldırıdan bir gece önce Ataşehir’de oldukları daha önce telefon sinyalleriyle de belgelenmişti. Arslan’a ait cep telefonu, 4 Mayıs 2006’da saat 23.20 ile 23.56 saatleri arasında Ataşehir’de Osman Yıldırım’la 3 kez, Ergenekon sanığı Doğukan Yorulmaz’la birlikte 2006 yılında Hava Harp Okulu’ndan ayrılan Selçuk Ulutaş ismine kayıtlı telefonla da 5 kez görüşmüştü. Arslan, Cumhuriyet’in bombalandığı 5 Mayıs günü de Ataşehir’den Yıldırım’la 09.49 ve 11.46’da 2 kez görüşmüştü. Arslan’ın Danıştay saldırısından iki gün önce 15 Mayıs 2006 günü yine Ataşehir’den Osman Yıldırım, Süleyman Esen ve İstanbul’daki sabit bir numarayı aradığı da saptanmıştı.

STAR GAZETE

Etiketler :