İŞTE CHP ZİYNİYETİ!

İŞTE CHP ZİYNİYETİ!

Yıllardır arşivlerde gizli tutulan iki sır belgeye Milat ulaştı. İlk kez Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği Milli Şef İnönü’nün Hitler’in doğum günü kutlaması için heyet göndermesi ve Siyonist İsrail’in devlet olarak tanınmasının kararlaştırıldığı Baka

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

Hemen her fırsatta tarihle yüzleşmek yerine geçmişi ile övünen CHP’lilerin maskelerini düşürecek belgelere Milat Gazetesi ulaştı. İlk kez Başbakan Erdoğan’ın gündeme getirdiği Milli Şef İnönü’nün Hitler’in doğum günü kutlaması için heyet göndermesi ve Siyonist İsrail’in devlet olarak tanınmasının kararlaştırıldığı Bakanlar Kurulu belgelerine Milat ulaştı.

HİTLER’E HAYRAN İNÖNÜ

Belge 1: İnönü’nün Nazi liderine hayranlığının nişanesi

Altında Milli Şef İnönü’nün imzasının bulunduğu 1939 tarihli kararname ile Dönemin faşist lideri Adolf Hitler'in 50. Yaş günü kutlamasına heyet gönderiliyor. General Ali Fuat Cebesoy’un reisliğinde gönderilen heyette Genelkurmay ikinci Başkanı Orgeneral Asım Gündüz ile Mebus General Pertev Demirba, Cumhuriyet Halk Partisi'nin yayın organı olan Hakimiyet-i Milliye gazetesi yazarı Falih Rıfkı Atay, Cumhuriyet Gazetesinin kurucusu Yunus Nadi, Gazeteci Necmettin Sadak ve Yazar Hüseyin Cahit Yalçın var.

MİLATGAZETE

İşte kararname de yer alan ifadeler: “Alman Devlet Reisi Hitler’in 50. Senei devriyesi münasebeti ile yapılacak merasime hükümetimiz namına Nafia vekili General Ali Fuat Cebesoy’un reisliğinde Genelkurmay ikinci Başkanı Orgeneral Asım Gündüz ile Mebus General Pertev Demirba, Falih Rıfkı Atay, Yunus Nadi, Necmettin Sadak ve Hüseyin Cahit Yalçın’dan mürekkep bir heyet gönderilmesi ve kendilerine yol masraflarından başka Türkiye sınırlarından başlamak üzere 2/9390 sayılı kararnameye göre gündelik verilmesi, reisin gündeliğine ayrıca 10 Türk Lirası zam yapılması ve icap eden tahsisatsın maliye vekaleti bütçesinin masarifi gayri melhuza tertibinden verilmesi ve bu seyahattan doğacak bilcümle masraflarının Alman kliringi B. Hesabından tediye edilmesi; Hariciye vekilliğinin 6/4/939 tarih ve 35028/136 sayılı teklifi ve maliye vekilliğinin II/4/939 tarih ve 2119 sayılı mütaalanamesi üzerine icra vekilleri heyetince II/4/939 tarihinde onanmıştır.”

 

İSRAİL’İ İLK BİZ TANIDIK

Belge 2: İsrail’i tanıyan ilk Müslüman Cumhurbaşkanı

Siyonist İsrail devletini tanıyan ilk Müslüman ülkenin Türkiye olduğunun utanç belgesinin altında yine Milli Şef İnönü var. Türkiye’nin terör devleti İsrail’i tanıdığına dair ilk kararda yazılı olan ifadeler ise şunlar: “İsrail Devletinin derhal tanınması; Dışişleri Bakanlığının 24/03/1949 tarihli ve 35870/115 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulunun 24/3/1949 tarihli toplantısında karalaştırılmıştır.” İnönü’den sonra imzası olanlar arasında adı sıklıkla yolsuzluklarla gündeme gelen CHP’li Sefa Sirmen’in amcası dönemin Adalet Bakanı Fuat Sirmen de var.

 

İşte diğer imzacılar:

Başbakan Şemsettin Günaltay, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nihat Erim, Devlet Bakanı Nurullah Esat Sümer, Devlet Bakanı Cemil Sait Barlas, Dışişleri Bakanı Necmettin Sadık Sadak, Milli Savunma Bakanı Hüseyin Hüsnü Çakır, İçişleri Bakanı Mehmet Emin Erişgil, Maliye Bakanı İsmail Rüştü Aksal, Milli Eğitim Bakanı Hasan Tahsin Banguoğlu, Bayındırlık Bakanı Hasan Şevket Adalan, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Vedat Dicleli, Sağlık Sosyal Yardım Bakanı Kemali Bayazıt, Gümrük ve Tekel Bakanı Fazıl Şerafettin Bürge, Tarım Bakanı Ali Cavit Oral, Ulaştırma Bakanı Kemal Satır, Çalışma Bakanı Reşat Şemsettin Sirer, Ticaret Bakanı Mustafa Münir Birsel.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.