İŞTE CHP'NİN SEÇİM BOMBASI

İŞTE CHP'NİN SEÇİM BOMBASI

Müthiş bir kulis bilgisi; CHP seçimde milletvekili yapacak ama çatlak var. Bu haberi iyi okuyun!

CHP'de Haziran seçimlerinde YARSAV'dan bir ismi Meclis'e sokmak istiyor ama isim konusunda tam bir uzlaşma yok. Haziran seçimleri öncesi CHP'de adeta bir YARSAV çatlağı var. Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin, YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı, Süheyl Batum ve ekibi ise Ömer Faruk Eminağaoğlu'nu milletvekili yapmak istediği iddia edildi. Son bomba ise İlhan Cihaner'le ilgili. CHP'de milletvekili adayları arasında İlhan Cihaner'in de adı geçiyor.

CHP'de YARSAV çatlağı

Haziran'da yapılacak olan genel seçim öncesinde Başkent son derece hareketli...
Partiler arası seçim ittifakları...
Aday adaylarının kulisleri...

Mevcutların yerlerini koruma gayretleri derken, siyasi arena ısınıyor...

CHP ise fokur fokur...

İşin içine yargı da girince farklı bir boyut kazanıyor CHP'nin seçim hazırlıkları.

Yargı kulislerinde şimdi ilginç bir ittifak konuşuluyor:

CHP-Yargı ittifakı.

CHP'nin genel seçimdeki ana stratejisini anayasa degisikligi sonrasında “Yargı'nın AK Parti'nin eline geçtiği” tezi üzerine kuracağı biliniyor.

Böylece bir taraftan laikçi seçmene diğer taraftan da ortadaki seçmene korku pompalanarak oy kazanma amacının güdüleceği anlaşılıyor.

Bu söylentiler ise YARSAV etrafında dönüyor.

CHP'de Eminağaoğlu- Emine Ülker Tarhan Çatlağı

İddiaya göre CHP, milletvekili genel seçiminde YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan'ı aday göstermek istiyor. Ancak bu noktada CHP içinden itiraz sesleri yükseliyor. Çünkü CHP içinde bir grup YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun milletvekili adayı olmasını istiyor.

İşte Yargı çevreleri ve CHP tarafında konuşulan o iddialar ve aday yapılmak istenen o isimler:

YARSAV BAŞKANI TARHAN MI?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Gürsel Tekin ve Nuran Yıldız tarafından desteklenen projeye göre YARSAV Başkanı Emine Ülker Tarhan milletvekili genel seçiminde aday yapılacak.

Böylece hem bir kadın, hem bir yargıç hem de modern cumhuriyet kadını profili aday gösterilerek laikçi seçmene hitap edilecek.

Diğer taraftan da yüksek yargıdaki CHP çizgisindeki yargıçlara da göz kırpılmış olacak. Çünkü Yargıtay 4. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi olan YARSAV Başkanı Tarhan'ın eşi Mehmet Umur Tarhan da Yargıtay 11. Hukuk Dairesi Üyesi.

Kılıçdaroğlu ile teşkilatın güçlü ismi Gürsel Tekin tarafından desteklenen bu planın uygulanma ihtimali yüksek.

YARSAV ESKİ BAŞKANI EMİNAĞAOĞLU MU?

CHP'deki diğer proje ise Süheyl Batum ve ekibine ait.

YARSAV'ın son olağanüstü genel kurul toplantısında Eminağaoğlu başkanlığında bir listenin seçime girmesi için arabuluculuk yaptığı söylenen ancak bunu başaramayan Süheyl Batum ile ekibi ise Tarhan ismine şiddetle karşı çıkıyor.

CHP'de kısa bir süre genel sekreter koltuğuna oturan Batum ve ekibi, YARSAV Kurucu Başkanı Eminağaoğlu'nun adaylığını savunuyorlar.

İddiaya göre özellikle Ergenekon davası sürecinde, Yargıtay cumhuriyet savcısı olmasına rağmen ve tarafsızlığına gölge düşürme pahasına Ergenekon sanıklarına verdiği açıktan destek nedeniyle ulusalcı kesimin sevgilisi haline gelen Eminağaoğlu, Tarhan'a göre daha iyi bir seçim.

Eminağaoğlu'nun bir diğer artısı da Ak Parti kapatma davasındaki iddianamenin hazırlanmasındaki rolü.

ERZİNCAN'DAN İLHAN CİHANER Mİ?

Ergenekon-Erzincan yapılanmasında yer aldığı iddiasıyla tutuklanan ve Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin birleştirme planının ardından tahliye edilen Erzincan eski Başsavcısı İlhan Cihaner'in yeni HSYK tarafından Adana Cumhuriyet Savcılığı'na atandığını biliyorsunuz.

CHP, İlhan Cihaner'in yargılanma sürecinde açıkça taraf olmuştu.
CHP milletvekili Ahmet Ersin hakkında, gizli tanıkları para karşılığında etkilediği gerekçesiyle Erzurum Özel Yetkili Savcılığı tarafından fezleke düzenlenerek Meclis'e gönderilmişti.

CHP bu çerçevede, İlhan Cihaner'i de Erzincan'dan milletvekili adayı yaparak Alevi oyları toplamayı hedefliyor.

Bakalım politbürodaki hesap çarşıya uyacak mı?

YENİ AKİT



 

Etiketler :