İŞTE CİZRE'DEKİ SKANDALIN ARKA PLANI?

İŞTE CİZRE'DEKİ SKANDALIN ARKA PLANI?

Başbakan Yardımısı Bülent Arınç, PKK'nın Cizre'de sözde 'asayiş birimi' kurması olayının arka planını açıkladı...

Başbakan Yardımısı ve Hükümet SözcüsüBülent Arınç, PKK'nın Cizre'de sözde 'asayiş timi' kurarak, araçları durdurup kimlik kontrolü yapması ve sözde diploma töreni düzenlemesi olayı ile ilgili konuştu.

Fotoğraflarla gündeme gelen olayı doğrulayan Bülent Arınç "Çözüm sürecinde Kandil'in "Evet" dediği, BDP'nin "Evet" dediği pek çok olaya Cizre'deki gruplar "Hayır" demişlerdir. İş buradan çıkıyor. Yani sınır dışına çekilmek, silahlarıyla birlikte çekilmek ve artık eylemlerden vazgeçmek, tamamen siyasetin konuşmasını istemiyorlar. Öcalan'ın Nevruz konuşmasına olumsuz tepki veren 3-4 tane yerden biri Cizre'dir." ifadelerini kullandı.

Cizre'deki silahlı grubun çözüm sürecine direnme kararı aldıklarını, sınır dışına çıkmak ve eylemsizlik kararında ne Kandil'i ne de BDP'yi dinleyecek durumda olmadıklarını ifade eden Arınç, "O bakımdan sayın Demirtaş'ın dünkü ifadelerini biraz anlayışla karşılamak lazım. "Biz de bilmiyoruz orada olanları araştıralım bakalım." sözlerini mazur karşılayacak bazı gerekçeler elimizde var. O da her şeyin ne olduğunu çok iyi biliyor." dedi.

Arınç son olarak bu grubun, süreci etkileyecek güçlerinin olmadığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.