İşte Çok Güldüren Zekeriya Beyaz Geyikleri

İşte Çok Güldüren Zekeriya Beyaz Geyikleri

Zekeriya Beyaz'ın 'Kitap yazıyordum' açıklaması Twitter'da espri konusu oldu.

Ergenekon davasıyla bağlantılı olarak Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında evinde arama yapılan İlahiyat Profesörü Zekeriya Beyaz da televizyonlara yaptığı değerlendirmede yazdığı kitaba göndermeler yaptı.

Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın sözlerini hatırlatan açıklamasında Beyaz, "Arama, misyonerlikle ilgili çalışmalarım hakkında. Fethullah Gülen ve Said-i Nursi hakkında kitap yazıyordum." ifadelerini kullandı. Kızı Gökçen Beyaz da ajanslara benzeri açıklamalar yaptı. Gökçen Beyaz, babasının Nurculukla ilgili bir kitap hazırlığında olduğunu kaydederek, "Kararda yazan misyonerlik faaliyetleriyle ilgiliydi. Fakat o belgelerin hiçbirine dokunmadılar. Sadece Said-i Nursi'yle ilgili olan dokümanlar çok dikkatli bir şekilde incelendi. Onların hepsi teker teker alındı." diye konuştu. Gökçen Beyaz, misyonerlikle ilgili olan belgelere dokunulmadığını ileri sürerek "Sadece nurculukla ilgili kitapla ilgilendiler." cümlesini ısrarla tekrar etti. Beyaz ve kızının bu gayreti internet ve Twitter'da esprilere yol açtı.

Genç Siviller'den Yıldıray Oğur, Beyaz'la ilgili Nedim Şener'e gönderme yaparak, "Ya Hrant için adalet diye bağırırsa" notu düştü. Oğur konuyla ilgili twitinde "Cemaat kitabı yazıyordumu anladık ya Zekeriya Beyaz kapıdan çıkarken 'Hrant için adalet için' diye bağırırsa?" ifadelerini kullandı. Benzeri bir twit de Cihad Kayaduman'dan geldi. O da, "Zekeriya Beyaz da 'Hrant için adalet için' diye bağırır mı acaba :)" esprisi yaptı. holy_sin rumuzunu kullanan bir diğer Twitter kullanıcısı ise "Zekeriya Beyaz: 'Fethullah Gülen ve Said-i Nursi hakkında kitap yazıyordum'... yesek mi :)" diye yazdı.

İŞÇİ PARTİSİ İLÇE BAŞKANI ESKİ DAMATTAN AÇIKLAMA

Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın eski damadı Oktay Şahin de aramalarla ilgili açıklama yaptı. Zekeriya Beyaz'ın eski damadı ve İşçi Partisi ilçe başkanı olduğunu söyleyen Oktay Şahin, aramanın misyonerlerin öldürüldüğü Zirve Yayınevi ile ilgili olduğunu söyledi. Şahin, Zekeriya Beyaz'ın sağlık durumunun iyi olduğunu ve misyonerlikle ilgili kitap yazdığını kaydetti. Öte yandan, Zekeriya Beyaz'ın evinde ve ofisinde aramalar yapılırken bir grup İşçi Partili de gösteri yaptı. İşçi Partisi mensubu bazı vatandaşlar da Aydınlık Gazetesi'ni sokaktan geçenlere göstererek çeşitli sloganlar attı. Bu esnada İşçi Partililer ile çevredeki vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Bazı vatandaşlar, "Bize Ergenekon'u savunmayın. Gidin buradan." şeklinde karşılık verdi. Çevredekilerin araya girmesiyle tartışma büyümeden sonlandırıldı.

İşçi Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Erdal Demirkan da aramanın yapıldığı evin önüne gelerek Zekeriya Beyaz'a destek verdi. Türkiye'nin en seçkin ilahiyatçı ve bilim adamlarının evlerinin basıldığını savunan Demirkan, "Beyaz hocamızın evi basıldı. Tertip devam ediyor. Ama bunu bertaraf edeceğiz." şeklinde konuştu. Demirkan, seçime giden Türkiye'de kimsenin konuşmamasının istendiğini öne sürdü. Yapılanların gözdağı olduğunu savundu. Demirkan, "Zekeriya Beyaz ve Doğu Perinçek zindanlara da tıkılsalar, onlar yine bildiklerini söyleyecektir. Bu tertibi kınıyoruz. Bu bir oyun ve provokasyondur." ifadelerini kullandı. 

Etiketler :