İşte Cuntanın 2012 Çankaya planı

İşte Cuntanın 2012 Çankaya planı

Taraf Gazetesi’nin ortaya çıkardığı Kafes Operasyonu Eylem Planı’nın farlı bir boyutu daha ortaya çıktı.

Deniz Kuvvetleri'ndeki cunta tarafından hazırlandığı iddia edilen "Kafes Operasyonu Eylem Planı"nda gayrimüslimlere yapılacak suikastlarla dış desteğini kesmeyi hedefledikleri AK Parti'nin 2011 seçimlerinde iktidardan düşürülmesinin de hedeflendiği ortaya çıktı. Poyrazköy'de ele geçirilen cephaneliklerle ilgili tutuklanan emekli Binbaşı Levent Bektaş'ın ofisinde ele geçirilen ve aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Yarbay Ercan Kireçtepe tarafından hazırlanan planda AK Parti'ye yönelik faaliyetlerin “düşman unsurlar” başlığı altında yazıldığı öğrenildi. Planda azınlıklar üzerine kurgulanan ve “düşman unsur” olarak görülen iktidar partisinin tasfiyesi aşama aşama anlatılmış.

VEKİL SEÇİMLERİNE YÖNELİK ÇALIŞMA

Planda AK Parti'nin ekonomik kriz ve etnik kökenli gerilimlerle yıpratılması ve parti içinde rahatsız olan bir grup milletvekilinin koparılması suretiyle parçalanmasının hedeflendiği ayrıntılarıyla belirtilmiş. "Kafes Operasyonu Eylem Planı"nın en dikkat çekici bölümü ise 2011 yılı milletvekili Genel Seçimleri ile 2012'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik çalışmaların yer aldığı bölüm oldu.

HEDEF ANAYASAYI DEĞİŞTİRMEK

Planda 2012 yılında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçeceği belirtiliyor. Planın içeriğinde bunun değiştirilmesi için 2011 seçimlerinde AK Parti dışındaki partilerin Anayasayı değiştirecek bir nitelikli çoğunluğu sağlamasının üzerinde durulduğu öğrenildi. Planda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos çıkışı da "düşman unsurlar” bölümünde, "Davos'ta yaptığı çıkış taraftarlarından yoğun destek gördü. Ama yerel seçimlerde başırısız oldu" ifadeleriyle yer aldı.

Etiketler :