İşte derbi'nin 11 leri

İşte derbi'nin 11 leri

Bir yanda 26 yıl kupaya hasret takım diğer yanda şampiyonluğa giden takım. Fenerbahçe ve Beşiktaş kupa için kapışıyor

Beşiktaş ile Fenerbahçe, bugün 323. kez karşı karşıya gelecek. Bugüne dek yapılan 322 maçta Fenerbahçe 120, Beşiktaş 118 galibiyet alırken, 84 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Bu arada sarı-lacivertliler, Beşiktaş ile oynadıkları son 6 maçı kazandı. Beşiktaş, son galibiyetini, 11 Nisan 2007 tarihindeki Fortis Türkiye Kupası maçında 1-0’lık skorla aldı.

Kazanana 650 bin dolar

Kupa kulüplerin kasasını doldurdu. Fenerbahçe, final maçı öncesi 2 milyon 36 bin, Beşiktaş ise 1 milyon 936 bin dolar geliri garantiledi. Kupa finalini kazanacak ekip, bu gelirine 650 bin dolar şampiyonluk, kaybeden ise 300 bin dolar ikincilik primi daha ekleyecek.

Kupa ası Cim-Bom

47. Türkiye Kupası, bugün sahibini ararken, kupa tarihinde Beşiktaş, Fenerbahçe’ye karşı üstünlüğü bulunuyor. 1962-63 sezonundan itibaren düzenlenen kupada siyah-beyazlılar, 13 kez final oynayıp 7 kez kupayı müzesine götürdü.

Kupaya 26 yıldır hasret olan Fenerbahçe ise daha önce oynadığı 11 finalde 4 kez gülen taraf oldu. Türkiye Kupası tarihinde rekorlar, bu sezon çeyrek finalde Sivasspor’a elenen ve son 4 sezondur finale çıkamayan Galatasaray’ın elinde bulunuyor. Sarı-kırmızılılar, şimdiye dek bu kupada 19 kez final oynarken, 14 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ: Rüştü, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Sivok, Ekrem Dağ, Yusuf, Ernst, Cisse, Holosko, Bobo, Tello

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Selçuk-Deniz, Emre, Uğur, Alex, Guiza

STAT: İzmir Atatürk
HAKEM: Bünyamin Gezer
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV ve Show TV

Etiketler :