İşte dört ilde sahteciliğin detayları

İşte dört ilde sahteciliğin detayları

Şanlıurfa'da terör örgütü KCK üyesi olduğu iddia edilen iki kişi üzerinde sahte oy pusulalarıyla yakalandı.

Türkiye genelinde sabah saat 07.00'de başlayan oy verme işlemleri sebebiyle güvenlik güçleri de okul çevrelerinde ve kentlerde geniş güvenlik önlemleri aldı.
Sabah saatlerinden itibaren sıkı kontrol ve güvenlik tedbirleriyle sandık çevrelerinde yerini alan polis ekipleri hile girişiminde bulunan şahısları göz altına almaya devam ediyor. Özellikle BDP'ye müzahir şahıslar tarafından girişilen hilelerin başında batı illerinde yaşayan ancak Doğu'ya gidemeyen kişilerin kimliklerinin doğudaki illerine gönderilerek sahte oy kullandırmaya çabası geliyor. Bazı kişiler ise önceden 'evet' mührü basılmış oy pusulaları ile oy kullanmak isterken yakalandı. Çeşitli illerde yaşanan hadiselerden bazıları şöyle;

DİYARBAKIR
Diyarbakır'da il genelinde ve özellikle Yenişehir, Sur, Bağlar ve Kayapınar ilçelerinde oy kullanma yerlerinin yakınlarında vatandaşları yönlendirmek isteyen şahıslar tespit edildi. Yine il genelinde BDP yanlısı bazı şahısların gezici müşahit olarak okullarda dolaştığı, bazı okullarda kendisini görevli olarak göstermeye çalışan şahısların yakalandığı, ayrıca bazı şahısların da polis ekiplerini sandıklardan uzaklaştırmak için görüşmelerde bulundukları öğrenildi. Merkeze bağlı Yenişehir ilçesinde bizzat sandık başkanı tarafından hile girişiminde bulunuldu. Feritköşk İlköğretim Okulu'nda sandık başkanının oy pusulalarını BDP'li bağımsız adaylarının lehine katlayarak vatandaşa verdiği tespit edildi.

BATMAN
Batman'da sahte oy pusulası ve sahte kimliklerle seçime girmeye çalışan 22 kişi yakalandı. Şahısların aynı zamanda sandık çevrelerinde oy kullanmaya gelen vatandaşlara baskı yaptığı öğrenildi. Van'da BDP yanlısı şahısların oylarını açıktan kullanmak istemeleri üzerine duruma AK Partili şahısların karşı çıkması üzerine çıkan kavgada 6 kişi yaralandı.

VAN
Jandarma ekipleri, Özalp ilçesine bağlı Bodurağaç köyünde, durumundan şüphelendikleri A.R.S. ile T.S'yi, yakın takibe aldı. Şüphelilerin, bir bağımsız adayın adına basılmış mühürlü, aslına uygun şekilde düzenlenmiş sahte oy pusulasını, vatandaşlara dağıtmaya çalıştığı belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan A.R.S. ile T.S'nin, Jandarma Komutanlığındaki işlemleri devam ediyor. Öte yandan Van'ın, Akköprü ve İskele mahallelerindeki okullarda, başkasının yerine oy kullanmaya çalışan M.T. ile K.A, sandık başkanları tarafından fark edildi. Durumun polise bildirilmesi üzerine M.T. ile K.A. gözaltına alındı. Soruşturma sürdürülüyor.

ŞANLIURFA
Şanlıurfa'da KCK'lı olduğu iddia edilen H.D isimli bir şahıs oy kullanmak için gittiği Şanlıurfa TOKİ Lisesi'nde üstünde BDP'nin desteklediği İbrahim Ayhan üzerine 'evet' mühürlü oy pusulası çıktı. Şahıs, Şanlıurfa Terörle Mücadele ekipleri tarafandan gözaltına alındı. İkinci şahıs ise Viranşehir'de yakalandı. Şahsın üzerinde 'evet' mühürlü pusula çıktı. Oy pusulalarının önceden dağıtıldığı tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.