İşte DTP'nin yedek partisi

İşte DTP'nin yedek partisi

DTP'nin faaliyetlerini Barış ve Demokrasi Partisi'nde (BDP) sürdürmesi bekleniyor

2 Mayıs 2008'de kurulan partinin kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na kurucu genel başkanlığı üstlenen avukat Mustafa Ayzit tarafından verilmişti. Partinin amblemi sarı zemin üzerinde yeşil meşe ağacından oluşuyor. Partinin kurucu üyeleri arasında DTP avukatı Mahmut Tanzi, kapatılan HADEP'in eski Bağlar Belediye Başkanı Cabbar Leygara gibi isimler de bulunuyor. BDP, seçime girmek için 41 ilde örgütlenme şartını tamamlayarak 29 Mart yerel seçimlerine katıldı ve Türkiye genelinde yüzde 0.06 oy aldı.

Yol haritası bugün açıklanacak

Anayasa Mahkemesi’nin kararı nedeniyle, DTP önemli bir yol ayrımına geldi

Genel Başkan Ahmet Türk ve Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk’un vekilliklerinin düşecek olması, DTP’nin bundan sonra izleyeceği yol haritasının ana eksenini oluşturacak.

Yasaklı olmayan milletvekilleri ve diğer parti yöneticileri ise BDP’de politikaya devam edecek. Eşbaşkanlığa ise, DTP’nin “şahin” kanadından Emine Ayna ve eski DEP’li Hatip Dicle’nin gelmesi bekleniyor.
DTP kulislerinde Türk’ün aktif siyasetten çekilebileceği iddiası da dile getiriliyor.
DTP’nin kapatılması sonrasında grup içinde bir kopma yaşansa da, hareketi zora sokacak derin bir ayrışma yaşanmayacağı belirtiliyor. Yol haritasıyla ilgili açıklama ise bugün 12.00’de yapılacak.


 

Etiketler :