İşte Dünya Bankasının Filistin raporu

İşte Dünya Bankasının Filistin raporu

Filistin'deki ekonomik büyümenin beklenenden düşük olmasının nedeni, ABD ve Avrupa ülkelerinin taahhütlerini yerine getirirken, Arap ülkelerinin sözünü tutmaması olarak vurgulandı

Dünya Bankası, bağışçı ülkeler taahhüt ettiği yardımı yapmadığı için Filistin'de bu yıl ekonomik büyümenin beklenenden düşük olacağını bildirdi.

Dünya Bankası'nın raporunda, Filistin'de gerçek ekonomik büyümeyi İsrail'in uyguladığı kısıtlamaların da engellediği belirtildi.

Filistin ekonomisinin büyük oranda bağışçı ülkelerden alacağı yardımlarla ayakta kalmayı sürdüreceği ifade edilen raporda, yardım paralarının gelmemesinin ekonomiye ''doğrudan etkisi'' olduğu vurgulandı.

Filistin Yönetimi, ABD ve Avrupa ülkelerinin taahhütlerini yerine getirdiğini, ancak Arap ülkelerinin sözünü tutmadığını bildiriyor.

Raporda, Arap ülkelerinin bu yılın ilk yarısında 80 milyon dolardan az yardım sağladığı, bu rakamın geçen yıl 231, önceki yılsa 462 milyon dolar olduğu kaydedildi.

Dünya Bankası, Filistin Yönetiminin bağımsız devlet kurulması planı çerçevesinde Batı Şeria'da kurumların oluşturulması konusunda önemli ilerlemeler kaydettiğini, ancak Filistin'in şu anda ''akut mali kriz''le karşı karşıya olduğunu, bunun kurumsallaşma adımlarına balta vurabileceğini bildirdi.

Raporda, Filistin'de 2011 yılı için öngörülen ekonomik büyüme beklentisinin yüzde 9'dan 7'ye indirildiği de belirtildi.

Sonuç olarak, Filistin Yönetiminin reform ivmesini sürdürebilmesi ve kurumsallaşmadaki başarısı için mevcut İsrail kısıtlamalarının kaldırılması gerektiği vurgulandı.

AA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.