İşte dünyanın en güçlü 100 Arabı

İşte dünyanın en güçlü 100 Arabı

Arabian Business dergisi en güçlü 100 Arap'ı belirledi. Bush'a ayakkabı fırlatan gazeteci Zeydi'nin 3. sırada bulunduğu listede 9 kadın yer aldı.

Arabian Business Dergisi, dünyanın en güçlü 100 Arap listesini yayınladı. Birinci sırada Suudi iş adamı Velid bin Talal'ın bulunduğu listede 9 kadın yer alıyor. Listeye göre, dünyanın en güçlü Arap kadını talk showcu Dr. Fevziye el Durai. Listenin ilk sırası, Forbes dergisi tarafından da sürekli olarak dünyanın en zenginleri arasında yer alan Suudi iş adamı Velid bin Talal'a ait. 5. kez yapılan çalışmada, geçtiğimiz yıl Bağdat'ı ziyareti sırasında ABD Başkanı George Bush'a ayakkabısını fırlatan Iraklı gazeteci Muntazar el Zeydi de üçüncü sırada. Zeydi, Irak Mahkemesi tarafından üç yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

ŞEYH EŞLERİ DE LİSTEDE

Bilimsel kriterlerden çok subjektif değerlendirmelerle yapılan çalışmada ikinci sırada Emir Emlak'ın başkanı Muhammed El Abbar yer alırken, 4. sırada ise Manchester City kulübünü satın alan Birleşik Arap Emirlikleri'nden Süleyman el Fehim bulunuyor. Kadınlar arasında en dikkat çekenler ise geçtiğimiz yıl kameraların karşısına ilk kez çıkan Katar Şeyhi'nin eşlerinden Şeyha Muza bint Nasır el Misned ile Suriye Devlet Başkanı Hafız Esad'ın eşi Esma Esad. 19 isimle listenin ilk sırasında yer alan Suudi Arabistan'ı sırasıyla Lübnan (17), Mısır (13) ve BAE (11) izliyor.

Ortadoğu'nun Oprah Winfrey'i

Listeyede göre kadınların ilk sırasında ne bir kraliçe ne de bir prenses yer alıyor. Listenin ilk sırasında Kuveyt Televizyonu'nda 'Sirat el Hub-Aşk Hikayesi' adında bir talk-show programı yapan Dr. Fevziye el Durai bulunuyor. Genel sıralamada 11. durumda bulunan Dr. Durai, Ortadoğu'nun Oprah Winfrey'i olarak adlandırılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :