İşte el konulan mallar

İşte el konulan mallar

Eski Başbakan Tansu Çiller'in, Aydın Kuşadası'ndaki çiftliğine düzenlenen operasyonda, depolarda saklanan ve yaklaşık değeri 1 milyon TL olan 7 bin 750 şişe bandrolsüz kırmızı şarap ele geçirildi

Bodrum'da 5 Rus rehberin sahte içki nedeniyle ölmesinin ardından tatil beldelerinde kaçak ve sahte içki denetimlerini artıran polis, ihbar üzerine Eski Başbakan Çiller'in Kuşadası'ndaki çiftliğine baskın düzenledi. Çiftlikte üretim tesisi bulunan ve büyük hissedarı Özer Çiller olan Mar-Ada firmasına ait kaçak ve bandrolsüz olduğu belirlenen 7 bin 750 şişe içkiye el koydu. Soruşturma kapsamında Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'le firma yöneticilerinin ifadeleri alınacak.

POLİSE İHBAR GELDİ
Operasyon, polise gelen bir ihbarın ardından gerçekleşti. Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne kısa süre önce adı gizli tutulan bir kişi, Çiller Çiftliği'nde faaliyet gösteren Mar-Ada firmasının binlerce şişe kaçak şarap ürettiğini ve piyasaya sürmek üzere olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Kuşadası Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ile Asayiş Bürosu ekipleri, savcılık talimatı ve mahkeme kararıyla Çiller Çiftliği'ne ani baskın düzenledi. Baskında çiftlikte bulunan ve Özer Çiller'in büyük hissedarı olduğu Mar-Ada Zirai Ürünler Seracılık Gıda Turizm ve Sanayi Ticaret Ltd. Şirketi'ne ait üretim tesisinde satışa hazır 7 bin 750 şişe bandrolsüz kırmızı şarap ele geçirildi. Şarapların Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu'na (TAPDK) bildirilmediği ve 2007-2009'da üretildiği tespit edildi.

ŞARAPLAR İSTANBUL'A
Çiftlikte başka kaçak içki üretilip üretilmediği ya da piyasaya sürülüp sürülmediği araştırıldı. Baskında kâhya S.A.Ç. da şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Çiftlikte üretilen kaçak şarapların, İstanbul'dan gelen siparişlere göre kargoyla Kuşadası'ndan İstanbul'a gönderildiği ve Özer Çiller'in sahibi olduğu Taksim'deki otellerle oğullarının işlettiği restoranda piyasaya sürüldüğü belirlendi. Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı, Mar-Ada firması yöneticileri hakkında adli soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na Özer Çiller ve diğer şirket yöneticilerinin "şüpheli" sıfatı ile ifadelerinin alınması için talimat gönderildi.

2 İLE 5 YIL HAPİS CEZASI
4733 sayılı kanunun 8. maddesinin 4. fıkrasına göre "bandrolsüz" içki üretimi ve satışı yapanlar hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. TAPDK'nın da Mar-Ada firmasına bildirimde bulunmadan "bandrolsüz" şarap üretmekten dolayı yüklü miktarda idari para cezası uygulayacağı hatta kurumun üretim ruhsatını iptal edebileceği öğrenildi.

"İTALYA'DAN FİDE GETİRDİK"
Geçtiğimiz günlerde bir söyleşi gerçekleştiren Özer Çiller, hayatta keyif aldığı işleri şöyle sıralamıştı: "Yazarlık benim hobilerimden bir tanesi. Ama sanırım en çok zaman ayırdığımı ve bir o kadarda araştırmaktan, yeni sentezlere ulaşmaktan keyif aldığım bir alanım. Bunun dışında Pinno Gricco fidelerini getirdik İtalya'dan şarap yapıyoruz."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.