İşte en 'göbekli' futbolcular...

İşte en 'göbekli' futbolcular...

River Plate'in forvet oyuncusu Cristian Fabbiani, tartıda 100 kiloyu görünce teknik direktör Gorosito'dan uyarı aldı.

Bu uyarı akıllara yeşil sahaların ünlü şişman futbolcularını getirdi. İşte yeşil sahalarda gelmiş geçmiş 10 şişman isim:

Listenin 10 numarasında John Hartson yer alıyor. Bir dönem Arsenal'de de forma giyen Hartson, asıl ününü Celtic'te yaşamıştı. Celtic taraftarları zamanında iri cüssesi ve toplara sert vurması nedeniyle kendisine 'Big bad John' lakabını takmıştı. Yani 'büyük sert John'

9 numarada İsveçli Tomas Brolin yer alıyor. 1992 Avrupa Şampiyonası'nın en genç oyuncusu olan Brolin, 1994 Amerika Dünya Şampiyonası'ndaki efsane İsveç kadrosunda, en göze batan isimlerden biriydi.

8 numarada Andy Ried var. Sunderland'ın orta saha oyuncusu, uzaktan attığı goller ve muhteşem sol ayağı kadar fiziğiyle de yeşil sahalarda iz bırakan isimlerden.

İngiltere'de neredeyse forma giymediği takım kalmayan Neil Ruddock listenin 7. sırasında. Şu an 41 yaşında olan eski futbolcu futbolu bıraktıktan sonra 100 kiloyu geçti.

TÜRKİYE'YE KARŞI FORMA GİYDİ

Listenin 6 numarasında Neville Southall yer alıyor. Galler Milli Takımı ve Everton'ın efsane kalecesi, aşırı kilosuna karşın 92 kez Galler Milli Takımı formasını giyip futbola veda etti. 1997 yılında Türkiye'nin Galler'i 6-4 yendiği mahalle maçı tadındaki karşılaşmada da Galler'in kalesini koruyan isim Neville Southall'dı.

5 numarada gerçek bir efsane yer alıyor. Ferenc Puskas. 85 kez giydiği Macaristan Milli Takımı formasıyla bile 84 gole imza atan büyük efsane, gelmiş geçmiş en büyük 10 numaralaradan biri olarak kabul ediliyor. 2006 yılında yaşama veda eden Puskas, futbolu dışında iri cüssesiyle de unutulmazlar arasına giriyor.

4 numarada 1963 doğumlu Jan Molby var. Danimarka'nın yetiştirdiği en ünlü futbolculardan olan Molby, yıllarca giydiği Liverpool formasıyla hatırlanacak. Liverpool orta sahasının dinamolarından olan Molby futbolu bıraktığında Danimarkalılardan çok İngilizler üzülmüştü.

Coventry'nin ünlü forveti Micky Quinn listede 3. sırada. Kendisine 'sumo'da denilen Micky Quinn için bestelenmiş birçok şarkı da bulunuyor. Kendisini 'şakayla karışık' son 25 yılın en hızlı futbolcusu olarak tanımlayan Quinn için bestelenmiş şarkıların en ünlüsünde şöyle diyor: Koca kalçalı, şişman Quinn / ama 1 milyon pound eder Quinn / Micky Quinn Micky Quinn...

Listenin 2. sırasında eskilerden, 18. yüzyıl sonu, 19. yüzyıl başlarından bir isim var. Sheffield United'ın ünlü futbolcusu William Foulke. 3 FA Cup finalinde oynama başarısı gösteren Foulke, 1'ü aşan kilosuyla hiç unutulmayan isimlerden.

GİUNTİ, SERGEN'İ TANIMADI

Ve listenin 1 numarası... Onun için söylenecek çok şey var ama biz sadece başarılarına bakalım. 2002 Dünya Kupası'nın 8 gollü gol kralı, aynı kupada şampiyonluk kazanmış ülkenin futbolcusu, 1994 Dünya Kupası'nın şampiyon olan takımında fazla forma şansı yakalayamasa da o kadro da yer alan bir isim, dünya kupalarında en çok gol atan futbolcu, La Liga'da şampiyonluk, Hollanda Kupası, Kıtalararası Kupa, İspanya Süper Kupası, UEFA Süper Kupası, 2006 FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ve çok daha fazlası... O isim tabii ki Brezilyalı Ronaldı'dan başkası değil.

Listeye bir isim de bizden ekleyelim. Futbol hayatının son yılları dışında kilo sorunu yaşamamış olan süper solak Sergen Yalçın, son dönemlerde hep kilolarıyla gündeme geldi. Aşırı kilosuna karşın tekniğinden hiçbir şey kaybetmeyen Sergen hakkında bir dönem Beşiktaş'ta oynayan İtalyan futbolcu Giunti'nin anlattıklarıyla bitirelim.

"Takımla ilk antremanımdı. Tanışma faslından sonra, düz koşu ile idman başladı. Takımla birlikte düz koşuya katılan göbekli bir adam dikkatimi çekti. Malzemecilerin ya da masörlerin neden takımla düz koşuya katıldıklarını düşünmeye başladım. Düz koşunun ardından topla çalışmalara geçtik. Aman Allah'ım, benim malzemeci sandığım göbekli adam topla inanılması güç hareketler yapmaya başlamıştı. Çift kale maç için ilk yelek kendisine verilince takımın oyuncularından biri olduğunu anladım. O kişi Sergen'di."

(AKŞAM)

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :