İşte en son hava tahminleri

İşte en son hava tahminleri

Sağanak yağışlar yurdun büyük bölümünde etkili olmaya devam edecek, hava sıcaklığı doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun büyük bir bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların; Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay), İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Kayseri, Yozgat ve Sivas) ile Zonguldak, Bartın, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar batı kesimlerde kuzeyli yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-40 Km/S), doğu kesimlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Doğu Akdeniz (Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay), İç Anadolu'nun doğusu (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Kayseri, Yozgat ve Sivas) ile Zonguldak, Bartın, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, lokal su baskını, yıldırım düşmesi, lokal dolu yağışı, yağış öncesi ani kuvvetli rüzgar vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-TOZ TAŞINIMI UYARISI-

Bu sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde bozulma, Çamur yağışı, Görüş mesafesinde azalma vb.) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı.(18)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(18)

İZMİR: Parçalı bulutlu geçecek. Rüzgarın; kıyı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esmesi bekleniyor.(19)

ANTALYA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(19)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(14)

ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(14)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(18)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu (İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Yalova, Bursa ve Bilecik) aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri (Kütahya, Afyon, Denizli, Uşak) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın; Güney Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-40 Km/S) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Mersin, Adana, Hatay, Kahramanmaraş ve Osmaniye çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinde bölgenin doğusunda (Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Karaman, Kayseri, Yozgat ve Sivas) kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar; Zonguldak ve Bartın çevrelerinde kuvvetli olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinde Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bugün öğle saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Hakkari ve Şırnak çevrelerinde toz taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Şanlıurfa ve Mardin dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.