İşte en son hava tahminleri

İşte en son hava tahminleri

Sağanak yağışlar yurdun büyük bölümünde etkili olacak, hava sıcaklığı Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ile Akdeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurdun büyük bölümünde sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklinde görülecek yağışların, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Batı ve Orta Karadeniz, İç Ege, İç Anadolu ile Akdeniz'in iç kesimlerinde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop, Çankırı, Samsun, Çorum, Amasya ve Tokat çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, lokal su baskını, lokal dolu yağışı vb.) yetkililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif sağanak yağışlı.(20)

ANKARA: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(18)

İZMİR: Parçalı bulutlu.(26)

ANTALYA: Parçalı zamanla iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Korkuteli, Elmalı, İbradı, Akseki ve Gazipaşa ilçeleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(26)

SAMSUN: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; il genelinde kuvvetli olması bekleniyor.(17)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(19)

DİYARBAKIR: Parçalı çok bulutlu, akşam saatlerden itibaren sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(26)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Parçalı çok bulutlu, sabah bölgenin doğusu, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Parçalı ve çok bulutlu, sabah Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri, öğle saatlerinde bölgenin iç kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile öğle saatlerinde Isparta, Burdur ve Antalya'nın Korkuteli, Elmalı, İbradı, Akseki ve Gazipaşa ilçeleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; sabah saatlerinden sonra Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; bölgenin iç kesimleri ile Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Samsun, Tokat, Amasya ve Çorum çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, bölgenin kuzey ve batısı ile gece saatlerinden itibaren Bitlis çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, batısı ile akşam saatlerden itibaren doğusu sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.