İşte ETÖ'nün 'B' planı

İşte ETÖ'nün 'B' planı

ETÖ sanıklarında ele geçen belgeler ‘cuntanın çalışmalarına ara vermeden' devam ettiğini gözler önüne seriyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ve kabul edilen 2. iddianamede Ergenekon Terör Örgütü'nün yöneticisi olarak gösterilen emekli Org. Şener Eruygur ile davanın dört numaralı sanığı eski JİTEM Komutanı Albay Hasan Atilla Uğur'da ele geçirilen belgeler ‘cuntanın çalışmalarına ara vermeden' devam ettiğini gözler önüne seriyor.

ASLAN DEĞİRMENCİ'nin haberi

SOKAKLARI KİM HAREKETLENDİRDİ?
Türkiye, darbe girişimleriyle ‘en üst' düzeyde yüzleşmeye başladı. Hukuk tarihimizde ilk kez üç eski kuvvet komutanı ‘darbeye teşebbüs' suçlaması ve ‘şüpheli' sıfatıyla sivil savcılar tarafından saatlerce sorgulandı. Deşifre olan darbe planlarının ardından ise millet ‘darbe tehlikesi geçti mi?' sorusuna cevap ararken gözler Ergenekon iddianamesinde yer alan belgelere çevrildi. Belgelerde yer alan cuntacılara ait ‘B' planı ise sokakların hareketlendirildiği şu günlerde ‘düğmeye kim bastı' sorularını gündeme getirdi.

GİZLİ YAPILANMA DEŞİFRE OLUYOR
Ergenekon sanığı ve darbe planlarının organizatörü olmakla suçlanan emekli Org. Şener Eruygur'da ele geçirildiği öne sürülen dokümanda darbe planı hazırlayanların deşifre olduğu takdirde devreye sokulacak ‘B' planı açıkça anlatılıyor. “Tepkilere karşı tedbirler” başlıklı dokümanda darbe planları deşifre olduğu takdirde izlenecek yol şu şekilde açıklanıyor: “Ayışığı ve Yakamoz darbe planlarını hazırlayan ve uygulayacak olan kadrolar deşifre olur ve dağıtılırsa, planın aynen devam ettirilmesi için ikinci bir yapılanma oluşturulması ve bu yapılanmanın çok gizli tutulması.” 

AYNI OLUŞUM MEKTUPLARDA DA YER ALMIŞTI
ETÖ sanığı eski JİTEM Komutanı Albay Hasan Atilla Uğur'da ele geçirilen mektupta da, “Sevgili kardeşim, mevcut yapılanma fark edilir ve dağıtılırsa, mücadelenin kesintiye uğramadan devam edebilmesi için yapılması gereken ‘idhar' konusunu kimler biliyor?” diye soruluyor. İddianamede ‘idhar' konusu ise ‘gizli yapılanma' olarak açıklanıyor. 

EMNİYET, RAPOR İLE UYARMIŞTI
İstanbul Emniyeti İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerince bir yıl boyunca yürütülen soruşturma sonrasında ‘Gizli Yapılanmaya' biçilen roller de deşifre edilmişti. Polis tarafından Ergenekon'a yönelik düzenlenen ‘Vatan' kod adlı operasyonun detaylarına yer verilen raporda, “Gizli yapılanma provokatif eylemlerle ülkede Türk-Kürt çatışması oluşturarak kaos çıkaracak” uyarısı yapılıyordu. 

“DÜĞMEYE O EKİP Mİ BASTI?”
Ergenekon sanığı ve darbelerin planlayıcısı olmakla suçlanan emekli org. Şener Eruygur ve eski JİTEM Komutanı Albay Hasan Atilla Uğur'dan ele geçirildiği iddia edilen belge ve mektuplarda, devreye sokulan darbe planının deşifre olması durumunda ‘gizli yapılanma sürece el koyacak' yazılı olması cunta ekibinin çalışmalarını sürdürdüğünü ortaya koyuyor. 

‘İrtica eylem' ve ‘Kafes' planını hazırlayan ekibin belgelerde yer alan ‘B' planını devreye soktuğu iddia ediliyor. Son günlerde artan ‘sokak eylemi'yle ilgili de ‘düğmeye o ekip bastı' değerlendirmeleri yapılıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :