İşte Fenerbahçe'yi yakan mektup

İşte Fenerbahçe'yi yakan mektup

Devler Ligi kuralarından bir gün önce UEFA’nın TFF’ye yolladığı mektubu Sporx yayınladı

Şampiyonlar Ligi kurasından 1 gün önce yollanan mektupta “F.Bahçe katılır ve suçlu bulunursa Pobeda örneğinde olduğu gibi 8 yıla kadar ceza alabilir. TFF de gerekeni yapmazsa gerekli disiplin adımları atılır” ifadeleri var.

HATIRLAYANLAR iyi bilir.. F.Bahçe, 24 Ağustos 'ta, yani kuradan 1 gün önce Şampiyonlar Ligi 'nden TFF tarafından men edilmişti. Daha sonra Mehmet Ali Aydınlar 'ın istifasını getiren belge sümenaltısı, sarı-lacivertlileri fazlasıyla sinirlendirmişti.

FAKAT dün Sporx 'in ortaya çıkardığı belge, TFF 'nin F.Bahçe 'yi nasıl men ettiğini ortaya çıkardı. Buna göre UEFA, ciddi ciddi TFF 'yi tehdit etmiş ve bu kararda önemli bir rol oynamış. Unutmadan bir detay daha. Bu belge 23 'ünde geldiği gibi F.Bahçe 'ye verildi ama yöneticiler zamanın kısa olduğu için çekilme kararı almadı.

HERNEYSE.. Şimdi size UEFA Genel Sekreteri Giovanni Infantino imzalı yazının önemli yerlerini yayınlıyoruz: “Şu anda şike iddialarıyla alenen itham edilen, başkanı ve üst düzey yöneticileri tutuklu olan ve şike eylemi nedeniyle suçlu olduğu sonucuna ulaşılmasına imkan veren mevcut ve kuvvetli deliller bulunan bir kulübün UEFA 'nın amiral gemisi olan bir şampiyonaya katılması olasılığıyla karşı karşıyayız. Bu durumun UEFA için ve genel anlamda futbol ailesi için kabul edilemez olduğunu anlayacağınız düşünüyorum.

ŞU anda var olan deliller ışığında, bizce F.Bahçe 'nin bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi 'ne katılma uygunluğu olmadığı görülmektedir. Ayrıca, bu şartlar altında F.Bahçe için uygun davranış şeklinin bu sezon için Şampiyonlar Ligi 'ne katılmaktan vazgeçmek olacağı ortadadır. Alternatif olarak kulüp, TFF tarafından şampiyonadan çekilebilir.

'FEDERASYON DA YANAR '

ÖZELLİKLE kulübün, Nisan 2007 'den beri hiçbir şike eylemine katılmadığı yönünde doldurduğu katılım kriteri formunda yalan söylediği konusunda suçlu bulunması halinde, nihai ceza muhtemelen çok daha ağır olacaktır. Örneğin Pobeda 'nın UEFA kulüp şampiyonalarına katılmaktan 8 yıla kadar men edildiklerini belirtebiliriz.

KONUNUN bütünlüğü açısından sizi uyarmak zorundayız ki eğer TFF, bu konu ile ilgili şimdi hareket etmezse bu durum TFF hakkında da gerekli disiplin adımlarının atılmasına yol açacaktır. Tekraren, TFF 'den Türkiye 'de şu anda soruşturulan tüm şüpheli şike dosyaları hakkında hızlı ve etkin disiplin adımları atılmasını diliyoruz. F.Bahçe konusuyla ilgili olarak da cevabınızı 24 Ağustos 2011 Çarşamba günü 12.00 'a kadar bekliyoruz.”

Erdoğan, Şenes Erzik 'le görüştü

MEHMET Ali Aydınlar 'ın istifasının ardından adı Federasyon Başkanlığı için geçen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'la sürpriz bir görüşme yaptı. Erdoğan 'ın talebi üzerine Başbakan 'ın Dolmabahçe 'deki çalışma odasında gerçekleşen zirvede şike süreci ile ilgili UEFA 'nın bakış açısı, Erzik 'in TFF Başkanı olma ihtimali, başta F.Bahçe olmak üzere iddianamede adı geçen kulüplerin UEFA 'dan alabilecekleri olası cezalar ve TFF 'nin geleceği masaya yatırıldı.

ERZİK 'İN UEFA 'da daha önemli görevler üstlendiğini ve tarafsızlığını etkileyeceği için TFF Başkanlığını düşünmediğini Başbakan 'a ilettği ifade edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.