İşte Galatasaray gerçekleri!

İşte Galatasaray gerçekleri!

Telekom Arena'nın yıllık gelirinin 3'te birinden fazlası, bu sezonki başarısız transferlere gitti.

Sözleşmelerdeki imzalar gereği 18 milyon Euro' luk borcun altına giren Aslan, A2'ye gönderdiği Misimovic'ten faydalanmak zorunda. Aksi halde Bosnalı oyuncunun dakikası 7 bin Euro'ya gelecek!.. Galatasaray için, tarihin en 'lüks' transferleri arasına girecek. Yerleri doldurulamayan Keita ve Topal'dan gelen para da artık kâr değil, zarar hanesinde.

Mehmet Topal'ı  5.5 milyon Euro'ya Valencia'ya, Keita'yı da 8 milyon 150 bin Euro'ya satan Galatasaray; Emre Güngör'ü 2 milyon TL'ye Gaziantep'e ve Uğur'u 1.5 milyon TL'ye Ankaragücü'ne verdi. Bu 4 transfer ile yaklaşık 15 milyon 500 bin Euro gelir sağladı. Bazı genç oyuncularını ise ücretsiz veya çok düşük meblağlar karşılığı yolladı.

YERLERİ DOLMADI

Galatasaray'ın sezon başında uyguladığı bu transfer politikası çok tartışıldı. Yıldızlarını sattı, çoğu oyuncuyu bonservissiz aldı. Ligin başlaması ve kötü sonuçların gelmesiyle, "Ucuz etin yahnisi bu kadar olur!" eleştirileri artınca, Insua ve Misimovic'e ciddi paralar ödedi. Transfer politikası, skorlara bağlı olarak altüst oldu. Keita ve Topal'ın yeri de dolmadı. Gelenlerin bonservis ve kiralık ödemelerine yaklaşık 18 milyon Euro harcandı. Yani evdeki hesap çarşıya uymadı.

Bu paranın 6 milyon Euro'luk kısmından Aslan kurtulabilir. Şöyle ki; Misimovic için 8 milyon Euro'ya anlaşıldı. Wolfsburg'a 2 milyon Euro peşin verildi. Bosnalı futbolcuya 1 milyon Euro ödendi. Geri kalan ücreti 1.5 milyon euro. Mısımovic'in bonservis taksitleri ödenmezse, sözleşme gereği eski kulübüne geri dönecek. Bu maddeyi Wolsfburg koydurdu ama şimdi pişmanlar! İşler, bu maddeyle ilgili olarak, oyuncu kötü oynadığı için Galatasaray'ın lehine döndü. Fakat Cim-Bom, maddeyi işletse bile oyuncunun kalan ücretini ödemek zorunda. Yani Aslan bu işten en iyi ihtimalle 4.5 milyon Euro ile sıyrılabiliyor. Kaldı ki Alman kulübü oyuncusunu geri alsa bile, sözleşme şartlarına uyulmadığı gerekçesiyle Cim-Bom'u UEFA'ya şikayet edebiliyor. Bu da maliyetin artmasını sağlayabilir.

628 DAKİKA

Misimovic ligde 9 maç oynadı. 8'inde ilk 11'de sahaya çıktı. 628 dakika sahada kaldı. Eğer Misimovic, A2'de oynamaya devam eder ve A takımda faydalanılamazsa, toplam bonservis ücretinin 1 yıla denk düşen kısmı ve yıllık ücretiyle birlikte, bu sezon sahadaki dakikası 7 bin 165 Euro olacak!

KARŞILIĞI YOK!

Türk Telekom Arena'nın yıllık geliri, stattan sorumlu yönetici Işın Çelebi'nin verdiği bilgiye göre 70 milyon dolar düzeyinde. Bu arada 3 yıllık loca satışı tamamlandı. Bu para da yaklaşık 51 milyon Euro yapıyor. Yani Galatasaray daha yeni stadına geçmeden, buradan gelecek yıllık gelirinin 3'te 1'inden fazlasını şimdiden transfere harcamış durumda. Üstelik bu transferlerin skor ve performans karşılığını alamadan.

FİLMİN KOPTUĞU AN

Teknik patron Hagi, Trabzonspor maçında oyundan aldığı Misimovic'in kendisinden izin alsa bile direkt soyunma odasına gitmeyi istemesine kızmıştı. Gazetecilerin sorusuna ise "Üşümüştür!" cevabını vermişti. Manisaspor mücadelesi ardından yaptığı, "Bazılarının sahada ne yaptığını anlamıyorum. Disiplinsizlik çözülmeli" sözüyle de Boşnak futbolcuyu kastetmişti. Bu konuşma bir idmanda ikilinin arasında da geçti. Rumen teknik adamın ısrarla sol kanatta oynattığı ancak 10 numara pozisyonunda görev almayı uman Bosnalı futbolcu ile aralarında bu konuşma geçti. Ve o anda Hagi, Misimovic'i yönetimin onayıyla kadro dışı bırakıp defterden sildi.

GELENLERİN AYRINTILI MALİYET HESABI

Misimovic için Wolfsburg ile vadeli transfer anlaşması imzalandı. 2010-2011 sezonunda 2 milyon 500 bin Euro, 2011-2012 sezonunda 2 milyon 500 bin Euro, 2012-13 sezonunda 2 milyon Euro ödenecek. 4'üncü yıl için opsiyon var.

Insua için Liverpool ile satın alma opsiyonlu kiralama anlaşması imzalandı. 2010-2011 sezonunda 750 bin Euro ödenecek. Oyuncuya 2010-11 sezonunda yıllık 1 milyon 60 bin Euro sabit transfer ücretinin yanı sıra 8 bin Euro maç başı ücreti ödenecektir.

Pino için Monaco'ya 3 milyon Euro verildi. 2012'ye kadar taksitlerle ödenecek. 3 yıllık sözleşme karşılığı oyuncuya yıllık 600 bin Euro sabit transfer ücreti ve 10 bin Euro maç başı ücreti ödenecektir.

Cana için Sunderland'e 4 milyon 500 bin Euro verildi. 4 senelik sözleşmenin yıllık karşılığı ise 1.5 milyon Euro.

Serdar Özkan, Beşiktaş'tan bedelsiz alındı. Arda Turan'ın isteğiyle gelen Serdar'a yıllık 1 milyon TL verildi.

Mehmet Batdal, Buca'dan bedelsiz geldi. Yıllık yaklaşık 1 milyon TL alıyor.

Ali Turan, Kayseri'den bedelsiz geldi. Yaklaşık ücreti 1 milyon Euro.

Musa Çağıran için Altay'a 1 milyon TL ödendi. Kendisi yaklaşık 600 bin TL alıyor.

Çağlar Birinci için Denizlispor ile 1.5 milyon Euro'ya anlaşıldı. Bu futbolcu da yaklaşık 750 bin Euro alıyor.

BUGÜN - SPOR SERVİSİ

Etiketler :