İşte Gökçek'in yeni projeleri

İşte Gökçek'in yeni projeleri

Ankara'ya Selçuklu ve Osmanlı mimarisi özelliğinde dev kapılar geliyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Altındağ bölgesine 2 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Gökçek'in, AK Parti
Altındağ İlçe Başkanlığının 4. Olağan Kongresi'ne katıldığı ve burada Altındağ'a yönelik projelerini anlattığı belirtildi.

2 YILDA 1 MİLYAR LİRA YATIRIM

Altındağ'ın
Ankara'nın merkezi olduğunu, ancak ilçenin gecekondu bölgesi haline geldiğini belirten Gökçek, bu durumu değiştireceklerini, bölgeye 2 yıl içerisinde yaklaşık 1 milyar liralık yatırım yapacaklarını ifade etti.

''Ulus Tarihi Kent Merkezi Projesi''nin önemine de değinen Gökçek, ''Hıdırlıktepe, Atıf Bey ve İsmet Paşa mahallelerinin iki yıl içinde yeni bir Hacı Bayram olacağını'' bildirdi.

ŞEHİR DÜZENE SOKULACAK

Gökçek, Hergelen Meydanı'na bir cami ve büyük bir meydan yapılacağını belirtirken, Gençlik Parkı'nda ise ışık, ses ve müzik gösterisi yaparak turizme katkıda bulunacaklarını kaydetti.

Kızılay'daki cephe yenilemesi çalışmalarını da anlatan Gökçek, Siteler'de özellikle
Samsun yolu üzerinde çirkin yapıların dış cephelerinin yenileneceğini söyledi.

Altınpark'ta fuar alanı olarak kullanılan bir bölge olduğunu anımsatan Gökçek, ''Fuar alanı şimdi geçici olarak ATO'nun yerine taşınıyor. Havalanın yanına fuar alanı yapılıyor. Altınpark'taki boşalan fuar alanının tamamını
Altındağ Aile Yaşam Merkezi yapacağız. Ankara'nın en tarihi yerlerinden birisi olan Çıkrıkçılar Yokuşu'nu da yenileneceğiz'' ifadelerini kullandı.

Gökçek,
Altındağ'ın yüksek yerlerine teleferik uygulaması yapılarak trafiği rahatlatmayı düşündüklerini de belirtti.

BAŞKENTİN ANA GİRİŞLERİNE KAPI

Başkentin ana giriş yollarına kapı yapılacağını söyleyen Gökçek, ''Ankara'nın 5 girişine 5 tane kapı yapıyoruz. Bu kapıların şu anda siparişlerini verdik ihalesi bitmek üzere bunlardan bir tanesini de
Samsun Yolu'na koyacağız. Tamamen Selçuklu ve Osmanlı mimarisi özelliğinde dev kapılar. Ankara'ya ayrı bir hava verecek'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum