İşte günün en komik haberi!

İşte günün en komik haberi!

Kurban Bayramı geldi, sokaklar yine kızgın boğalara kaldı. Sahibinden kaçan bir boğayı yakalamak ise ineklere düştü.

Kütahya'da satıcısının elinden kaçan kurbanlık boğa, hayvan pazarından getirilen iki inekle kandırılarak yakalandı.

Fahrettin Kara isimli hayvan satıcısının Göcenoluk ve Tepe köylerinden satmak için getirdiği 23 büyükbaş hayvandan biri, hayvan pazarında kamyonetten indirildiği sırada kaçtı. Kara, kaçan boğa için önce belediyeden, ardından da polisten yardım istedi. Boğa, bir süre kaçtıktan sonra Ziraat Mahallesi'nde yaklaşık 1 metre derinliğindeki inşaat alanına girdi. Kara, boğanın yakalanması için belediyeden gerekli desteği alamayınca ilginç bir yönteme başvurdu.

KISA SÜREDE SAKİNLEŞTİ

Boğanın inşaat alanından dışarıya çıkmaması için vatandaşların da desteğini alan Kara, kaçmak için fırsat kollayan kızgın boğanın yanına sakinleşmesi için hayvan pazarından iki tane dişi büyükbaş hayvan getirtti. İnekleri inşaat alanına indiren Kara, azgın boğayı kısa sürede sakinleştirmeyi başardı. İnek ve kaçak boğanın iplerini birbirine bağlayan satıcılar, hayvanları inşaat alanından çıkarmakta oldukça zorlandı. Bu arada, birbirine bağlanan hayvanlar, inşattan çıkarılan toprak yığınına saplandı.

Buradan kurtarılan hayvanlar, daha sonra birlikte kaçmaya başladı. Boğa ve inek, Fahrettin Kara ve yardımcısı tarafından yakalandı. Boğa, başına geçirilen çuvalla birlikte güçlükle komyonete bindirildi. İnekler de kaçak boğa ile aynı kamyonete konulup satılmak üzere tekrar hayvan pazarına götürüldü.


 

Etiketler :