İşte günün transfer haberleri

İşte günün transfer haberleri

Fener'de Rio KarnavalıBirçok futbol otoritesinin "Dünyanın en iyi stoperi" dediği Rio Ferdinand Fenerbahçe'nin transfer listesine girdi

Fenerbahçe transferde vites yükseltti. Yobo'nun yerine kalitesi tartışılmayacak bir isim arayan sarı-lacivertli ekip, birçok futbol otoritesi tarafından "Dünyanın en iyi stoperi" olarak gösterilen Rio Ferdinand'ı transfer gündemine aldı. İngiltere kaynaklı iddiaya göre, Manchester United'ın 33 yaşındaki yıldızıyla, Çin'in Şangay ve Guangzhou takımlarının yanı sıra Fenerbahçe de ciddi şekilde ilgilenmeye başladı. Çin kulüplerinin teklifinin çok cazip olduğu belirtilen haberlerde, özellikle Şangay'ın yıllık 6 milyon sterlini (yaklaşık 7.5 milyon euro) gözden çıkardığı ancak F.Bahçe'nin yarı yarıya daha düşük ücret önermesine rağmen rakiplerinden daha avantajlı olduğu kaydedildi.
 
TRANSFER REKORU KIRMIŞTI

 Ferdinand'ın, astronomik tekliflere rağmen Çin'e gitmek istemediği belirtilirken, Şampiyonlar Ligi faktörü nedeniyle F.Bahçe'ye sıcak baktığı vurgulandı. Liverpool'un yıldızı Kuyt'ın Fenerbahçe'yi tercih etmesinden de etkilenen tecrübeli oyuncunun, futbol hayatının sonbaharını İstanbul'da geçirebileceği ifade edildi. Manchester United'ın 2002-03 sezonu başında Leeds'e 46 milyon euro ödeyerek transfer ettiği Ferdinand, 'dünyanın en pahalı savunma oyuncusu' olarak tarihe geçmişti. Savunmadaki önsezisi ve tekniğinin yanı sıra hava toplarındaki üstünlüğüyle de geçit vermeyen Ferdinand'ın, İngiltere'nin EURO 2012 kadrosunda olmaması Ada'da eleştiri almıştı.

Amrabat için son teklif: 8.5 milyon Euro+Ceyhun!

G.Saray transferinde ısrarcı olduğu ve şu an Fas Olimpik Milli takımı ile birlikte Londra'da bulunan Amrabat için son teklifini Kayserispor'a verdi.

Amrabat için 7.5 milyon Euro'yu gözden çıkaran ama başkan Recep Mamur'u bir türlü ikna edemeyen Galatasaray yönetimi, dün Kayseri ekibini arayarak teklifini 8.5 milyon Euro+Ceyhun'a çıkardı. Kayserispor yönetiminin ise bu teklife ek olarak Yekta'yı da istediği öğrenildi. Galatasaray'ın Kayserispor'un bu isteğine olumsuz cevap vermediği, ilerleyen günlerde Fatih Terim'in vereceği rapor doğrultusunda Kayserispor yönetimine cevap vereceği gelen bilgiler arasında...

(Sabah)

Cimbom çileğini buldu Nene

Lavezzi'yi kadrosuna katan Paris Saint Germain, Nene'ye G.Saray yolunu açtı. Aslan, Brezilyalı yıldız için 4 milyon Euro bonservis ödeyecek. Nene'nin yıllık ücreti 3 milyon Euro.

Galatasaray, Burak Yılmaz transferi için umudu azalınca günler önce cebine koyduğu Nene kartını açtı ve Paris Saint Germain'in Brezilyalı yıldızı ile anlaştı. Fransız kulübünün Katar sermayesiyle transferde bir yıldır fırtına gibi esmesi ve son olarak 30 milyon Euro'ya Lavezzi'nin kadroya katılması sonrasında, Galatasaray'ın teklifine evet diyen Nene, forvet hattında her mevkide görev yapabiliyor. PSG'den Nene ile transfer görüşmesi yapabilmek için önce izin alan ve sambacıyla yıllık 3 milyon Euro'ya anlaşan Galatasaray, Fransız kulübüne de 4 milyon Euro bonservis ödeyecek. Bir önceki sezon attığı gollerle PSG'yi sırtlayan Nene'nin Galatasaray'a evet demesinde kaleci antrenörü Taffarel'in de etkili olduğu öğrenildi.

NENE KİMDİR?

30 yaşındaki Nene, 2010 yılında 5 milyon Euro'ya transfer olduğu Paris Saint Germain'de 93 maçta 49 gol kaydetti.
 Daha önce Paulista, Palmeiras, Santos, Mallorca, Alaves, Celta ve Monaco formaları giyen Brezilyalı geçen sezon 47 resmi maçta 27 gol atıp 16 asist yaptı.
 Frikik ustası geçen sezon 21 golle Fransa Ligi'nde gol krallığında ikinci oldu.
 Nene, kariyerinde hiç birinci lig şampiyonluğu yaşamazken, kupada da Paris Saint Germain ve Monaco, Libertadores Kupası'nda da Santos ile finalde kaybetti.
 Nene son takımı PSG'de iki sezonda 98 maçta, 47 gol atıp 31 asist yaptı.

(Sabah)

'REAL' TEKLİF ALBİOL

F.Bahçe Yönetimi, Yobo transferinden sonuç alamazsa, Mourinho'nun kadrosunda düşünmediği 26 yaşındaki Raul Albiol'u renklerine bağlayacak.

(Kaynak: AMK)

Paşa'nın 1 numarası!

Kasımpaşa, müthiş bir kariyeri olan, dünyanın sayılı kalecilerinden Andreas Isaksson’u kadrosuna kattı. Euro 2012’de İsveç forması giyen 1.99 boyunda ve 31 yaşındaki usta eldiven ile 3 yıllık anlaşma sağlandı

Süper Lig’in yeni takımı Kasımpaşa, transferde ilk büyük bombasını patlattı. Yıllardır Galatasaray ve Beşiktaş için adı geçen Isaksson’u Türkiye’ye getiren kulüp Lacivert-Beyazlılar oldu.

Fransız Rennes, İngiltere’nin Manchester City ve Hollanda’nın ünlü kulübü PSV Eindhoven gibi takımların kalesini koruyan 1.99’luk dev kaleciyle 3 yıllık sözleşme yapıldı. Lacivert- Beyazlılar, teknik direktör Metin Diyadin’in ısrarla istediği Isaksson’un transferiyle birlikte ‘1 numara’lı problemini de giderdi. PSV Eindhoven ile sözleşmesi sona eren Isaksson ve menajeriyle temas kuran Kasımpaşa yönetimi, kulübün vizyonu ve hedefleri konusunda bilgi verdi. 31 yaşındaki başarılı eldivene, Süper Lig için kurulacak güçlü kadronun en önemli halkalarından biri olarak, tecrübesiyle takım arkadaşlarına öncülük etmesi istendi. Gösterilen yakın ilgiden oldukça etkilenen Isaksson, kulübün vizyonu ve koyduğu hedeflerin kendisini heyecanlandırdığını belirterek 3 yıllık sözleşmeye “Tamam” dedi.

EURO 2012’İN YILDIZLARINDAN
İbrahimoviç önderliğindeki İsveç Milli Takımı’nın en önemli isimlerinden olan Isaksson, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da başarılı bir performans göstererek hala formunun zirvesinde olduğunu ispatladı. Turnuvanın en keyif veren takımlarından olmalarına rağmen şampiyonaya erken veda eden İsveç’te Isaksson göze batan isimler arasında yer almıştı. Dünyaca ünlü kalecinin Kasımpaşa’yı tercih etmesi ülkesinde de büyük yankı uyandırdı. İsveç medyasında, “Isaksson, tercihini Türkiye’den yana kullandı“ ifadeleri yer aldı.
 
139 kez milli oldu
İsveç’in Trelleborg kentinde dünyaya gelen 31 yaşındaki Isaksson futbola doğduğu kentin takımında başladı. 18 yaşında yeteneğini gösteren başarılı kaleci, Avrupa kulüplerinin dikkatini çekmeyi başardı. 1.5 milyon Euro gibi ciddi bir bonservis bedeliyle Juventus’a transfer olan İsveçli eldiven, daha sonra sırasıyla Djurgardens, Rennes, Manchester City ve PSV formalarını giydi. İlk kez 2002 Mart’ta İsviçre’ye karşı milli formayı giyen 1.99’luk dev kaleci, 43’ü genç takımlar olmak üzere toplam 139 kere ülkesini temsil etti. En son Euro 2012’de de İsveç’in kalesini koruyan Isaksson, oynadığı 3 maçta 5 gole engel olamadı.
 
Hollanda kampına katılacak
Transferin hızlı takımı olan, Manisa’dan kaleci İlker Avcıbay, Antalya’dan Kerem Şeras, Gaziantepspor’dan Elyasa, Orduspor’dan Abdurrahman Dereli ve Eskişehirspor’dan Volkan Yaman’ı kadrosuna katan Kasımpaşa’nın ilk yabancı takviyesi Isaksson oldu. Euro 2012’nin ardından bir süre tatile çıkan Isaksson, bugün başlayacak Hollanda kampına katılacak. Bir ay sürecek olan kamp 9 Ağustos’ta sona erecek. 26 Temmuz’a kadar Bilderbers bölgesinde kamp yapacak olan Lacivert-Beyazlılar, 2 günlük iznin ardından daha sonra Hoenderloo şehrine geçip kampı tamamlayacak.

(Habertürk)

Aslan'da gündem Lopez!

Portekiz’in Abola gazetesi, G.Saray’ın Fransa ekiplerinden Lyon forması giyen Lisandro Lopez ile ilgilendiğini yazdı

Haberde, Sarı- Kırmızılılar’ın Arjantinli futbolcuyu kadrosuna katabilmek için yoğun mesai harcadığının altı çizildi. Cimbom’un, Bentner transferinde olduğu gibi bu transferde de Malaga ile çekiştiğini yazan Abola, “İki takım da Lisandro Lopez için istekli. Son kararı 29 yaşındaki futbolcu verecek” ifadelerini kullandı.

(Habertürk)

Beşiktaş Realli yıldızı istedi ama...

Real Madrid'den ayrılması gündemde olan Ricardo Carvalho için Beşiktaş'ın da nabız yokladığı, ancak Portekizli yıldızın Tottenham Hotspur'a yakın olduğu iddia edildi.

Beşiktaş'ın, Real Madrid'in Portekizli futbolcusu Ricardo Carvalho'yla ilgilendiği, ancak son birkaç gündür yaşanan gelişmelerin ardından bu transferin çıkmaza girdiği öğrenildi.

Portekiz basınında yer alan haberlerde, Beşiktaş'ın yanı sıra Wolfsburg ve Werder Bremen'in de talip olduğu Ricardo Carvalho'nun, Real Madrid tarafından Luka Modric transferinde kullanılmak istendiği ifade edildi.

İspanyol kulübünün, Tottenham Hotspur'un Hırvat yıldızı için 35 milyon euronun yanı sıra Ricardo Carvalho'yu teklif edeceği bildirildi.

Tottenham Hotspur'un yeni teknik direktörü Andres Villas Boas'ın da Real Madrid'den ayrılması gündemde olan Ricardo Carvalho'yla ilgilendiği İngiliz basınına yansımıştı. Ricardo Carvalho'nun, Modric transferinde kilit rol oynaması bekleniyor.

Son gelişmeler ışığında, daha önce Luka Modric transferinde Real Madrid'den Tottenham Hotspur'a gidebileceği konuşulan Nuri Şahin'in de takımda kalması kesinleşti.

(gazeteport)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.