İşte Hakkari'deki katliamın sorumlusu

İşte Hakkari'deki katliamın sorumlusu

FOX Haber merkezi güvenlik güçlerine dayanarak Hakkari'deki hain saldırıyla ilgili bir PKK'lının fotoğrafını yayınladı

Fox TV'de bu akşam yayınlanan haber şöyle: "Fox Haber, bugüne kadar hep önde gitti, bilgileri hep ilk veren oldu... İşte bir yenisi... Güvenlik güçleri, Hakkari'deki katliamın sorumlusunu belirledi... Tamamen provokasyon amaçlı eylem günler öncesinden planlandı.

Bilerek ve isteyerek sivilleri katlettiler, suçu askerine üzerine atmaya kalktılar. katliamın sorumlusu işte bu hain: Teröristlerin hedefinde aslında o yolu kullanacak olan askeri konvoy vardı. Ancak, istihbarat birimleri saldırı hazırlığını öğrenip, güzergah değiştirilince, hainler de bombanın hedefini sivillere çevirdi.

Fox Haber Merkezi'nden Ercan Gün'ün edindiği bilgilere göre, terör örgütü, bir süre önce Depin bölgesinde öldürülen 4 PKK'lının intikamını almaya hazırlanıyordu. Bunun için bölgeye 40 kişilik bir terörist grubu gönderildi.

Teröristler, o yoldan bir askeri konvoyun geçeceğini öğrendiler. Ve yola uzaktan kumandalı mayın döşediler. Ancak kaçırdıkları çok önemli bir nokta vardı. 29 Ağustos günü, 2 kilo c-4 patlayıcı ile yakalanan M.E adlı terörist, o bölgede bir eylem yapılacağını itiraf etmişti.

Edinilen istihbarat ve yapılan teknik takip doğrultusunda askeri konvoyun güzergahı değiştirildi. Bunun üzerine teröristler, yoldan geçen sivil minibüsü hedef aldılar. Amaç halkı kışkırtmaktı. Bunun için olay yerine içinde askeri malzemeler bulunan üç sırt çantası bırakıldı.

Provokasyon olayın hemen ardından başlatıldı. Ancak halkı kışkırtmaya çalışanlar telefonlarının dinlendiğinden habersizdi. PKK'nın şehir yapılanması KCK'nın iki üyesinin, saldırının ardından yaptıkları konuşmalarla olayın, terör örgütü tarafından provokasyon amacıyla yapıldığı tespit edildi.

Saldırıyı gerçekleştiren grubun başında PKK'nın Depin sorumlusu Serhat kod adlı Ferhat A. vardı. Terör örgütü saldırıyı üstlenmedi, olayın bir kontra eylem olduğunu duyurdu... Katledilen vatandaşların referandumu boykot ettikleri için devlet tarafından cezalandırıldıklarını propagandasını yürütüyor...."

Etiketler :