İşte İsrail'i kızdıran baskın sahnesi

İşte İsrail'i kızdıran baskın sahnesi

Polat İsrail binasındaki görevliyi alnından vuruyor. Kanı ise İsrail bayrağındaki Davut Yıldızına sıçrıyor. Diğer İsraillinin uyarısına ise kulak asmıyor.

 

Kurtlar Vadisi'nin İsrail'i kızdıran sahnesinde Polat Alemdar, İsrail'in toprağı sayılan elçilik binasına basıp, görevliyi alnından vuruyor. Kan ise arkasındaki tabloda asılı olan İsrail bayrağında yer alan ve Yuhudi inancının vazgeçilmez sembolü  olan Davut Yıldızı'na sıçrıyor. Bu sahne açık bir şekilde gösterilirken, Polat diğer bir görevlinin "savaş suçu işliyorsunuz!" uyarısına aldırmayıp üst perdeden cevap veriyor. 

İsrail, Kurtlar Vadisi Pusu dizisinden duyduğu rahatsızlığı dün Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u dün Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak dile getirdi. 

İki ülke arasında diplomatik krize neden olan Kurtlar Vadisi Pusu'nun yapımcısı Pana Film ise yanlış bir şey yapmadıklarını İsrail'in Filistinli çocuklara yaptığı katliamlarla cevap verdi. Kurtlar Vadisi Irak Filmindeki organ kaçakcılığı sahnesinin de inkar edildiğini ama daha sonra İsrail'li yetkililerce belgeleriyle ortaya konulduğuna dikkat çekti.

İsrail basını ise dizide, Mossad'ın Türkiye'deki faaliyetlerinin işlenmesini gündeme getirdi, dizideki İsrail karşıtı mesajlara yer verdi.

KUTSAL SİMGEYE KAN BULUŞIYOR

Kurtlar Vadisi Irak filminde organ kaçakçılığıyla suçlanan İsrail'in "sabrını taşıran" olay ise dizinin son bölümünde yaşandı. Cevat'ın kaçırdığı Memati'nin çocuğunun, İsrailliler tarafından saklanması üzerine Polat ve Abdülhey binaya baskın düzenliyor. Polat, kucağında çocukla duran bakıcı kadının alnına silah dayıyan İsrail'li görevliyi soğuk kanlılıkla alnından vuruyor. Bu esnada görevlinin kafasından sıçrayan kanlar hemen arkasındaki tabloya bulaşıyor. Kanın sıçradığı nokta ise tabloda yer alan, İsrail halkının dini ve tarihsel geçmişinde oynadığı rollerden ötürü vazgeçemedikleri Davut’un yıldızı.

“HEP SİZ Mİ SAVAŞ SUÇU İŞLEYECEKSİNİZ?”

Çocuğu kurtaran Polat, işin başındaki adama ulaşmak için İsrail hesabına çalışan başka bir görevliye patronunu soruyor. Aralarında geçen diyalogda ise Polat İsrail'e açık açık mesaj veriyor. O sahnede Polat Alemdar, İsrailli görevlinin; "Burası yabancı bir ülke toprağı. Savaş suçu işliyorsunuz" sözüne karşılık "Hep siz mi savaş suçu işleyeceksiniz?" diyerek cevap veriyor. 

 

Haber 7


 

 

Etiketler :