İşte İsrail'in ahlak anlayışı

İşte İsrail'in ahlak anlayışı

İsrailli Arap milletvekili Zoabi: Öldürmek için gelenlere çalmak sorun olmaz.

İsrail Parlamentosu Arap milletvekillerinden ve Mavi Marmara baskını sırasında gemide olan Hanin Zoabi, İsrail askerlerinin gemiden eşya çalmalarını değerlendirdi: "Çalmak, katiller için sorun değil." İsrail Parlamentosu Knesset'te Balad Partisi milletvekili olan Zoabi, iki İsrailli askerin Mavi Marmara gemisinde hırsızlık yapmaktan dolayı tutuklanmalarını değerlendirdi. Zoabi, "Öldürmek için gelenlerin çalmakla bir sorunu olmaz. Şaşırmadım." dedi.

Hanin Zoabi, İsrail askerlerinin Gazze'ye yardım götüren Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs'ta düzenlediği baskın sırasında gemideydi. Zoabi, olaydan sonra gemideki bütün eşyalara el koyulduğunu hatırlatarak, İsrail ordusuna bir mektup gönderip kişisel eşyalarını istediğini söyledi. Ayrıca neden kişisel eşyalarına el koyulduğuna dair bir soruşturma talep ettiğini kaydeden Zoab, kendisine ise olumlu ya da olumsuz bir cevap verilmediğini dile getirdi.

İsrail ordusundan bir asker daha, 31 Mayıs'ta İsrail'in baskın düzenlenerek 9 Türk'ün öldürdüğü Mavi Marmara gemisinde hırsızlık yapmaktan dolayı bugün tutuklanmıştı. Tutuklanan askerin, daha önce tutuklanan bir başka İsrail askeri ile aynı birimde çalıştığı belirtilmişti. İsrail polisi, askerlerin gemiden bilgisayar çaldıkları ve bu bilgisayarları başka askerlere sattıklarından şüphelenildiğini kaydetti. Salı günü tutuklanan diğer askerin, çalınan bilgisayarı diğer askerden satın alan asker olduğu aktarıldı.

Etiketler :