İşte İstanbul'da son durum

İşte İstanbul'da son durum

Meteorolojiden uyarı. Bugün yola çıkacak olanları neler bekliyor? İşte son durum!

Şiddetli kar yağışının etkili olduğu Kınalı'daki kaza yüzünden TEM İstanbul yönü ulaşıma kapandı...
 


İL İL EN DETAYLI VE EN GÜNCEL HAVA DURUMU BİLGİLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul’da başlayan kar yağışının özellikle Çatalca ve Silivri ilçelerinde etkili olacağını açıkladı. Kar yağışının Silivri ve Çatalca’da etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi halinde devam etmesinin beklendiği, ulaşımda aksama, görüş uzaklığında azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve halkın dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.
 

İSTANBUL BEYAZA BÜRÜNDÜ

İstanbul'da dün başlayan kar yağışı, gece de aralıklarla devam etti. Kar yağışının geçen haftaki etkisi görünmezken, Avrupa Yakası'nda yer yer sulu kar yağışı da görülüyor. Buzlanmaya karşı belediyenin tuzlama ekiplerini yollarda çalışma yapıyor.

Meteoroloji Çatalca ve Silivri için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Yapılan açıklamada, "İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerinde kar yağışının etkisini arttırarak kuvvetli sağanak ve tipi şeklinde devam etmesi beklenmektedir. Kar yağışının oluşturabileceği ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi.

- Konya'nın Akören, Hadim, Bozkır ve Hüyük ilçelerinde (1 gün)

- Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde (1 gün)


YAĞIŞ YARINA KADAR SÜRECEK

Tekirdağ’ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu, Kırklareli’nin Vize ile Demirköy İlçesi’nde kar yağışının Cuma günü akşam saatlerine kadar aralıklarla kuvvetli ve yoğun olarak devam etmesi beklendiği açıklandı.

Meteoroloji, Antalya’nın doğu ilçeleri;Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Akseki, Gündoğmuş ve Mersin’in Anamur İlçesi’nde ise bu akşam saatlerine kadar kuvvetli sağanak yağış ve fırtınanın devam edeceği bildirildi.

Son meteorolojik değerlendirmelere göre; yurdun tamamında görülecek yağışların; Hatay, Antalya’nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağ’ın Saray, Çerkezköy ve Çorlu ilçelerinin çevreleri, Kırıklareli’nin Vize ile Demirköy İlçesi’nde gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığının Ege, İç ve Güneydoğu Anadolu’da 2 ila 4 derece azalacağı belirtildi. Rüzgarın; Akdeniz ile Doğu bölgelerde güneyli yönlerden, diğer yerlerde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege ve Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdenizde kuvvetli (50-70 km/sa) ve kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiği açıklandı.

THY'NİN 84 SEFERİ İPTAL

Başta İstanbul olmak üzere yurt genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle uçak seferlerinde bugün de iptaller oldu. Türk Hava Yolları (THY) çoğunluğu karşı havalimanlarında yaşanan kar ve buzlanma yüzünden iç ve dış hatlarda toplam 84 seferini iptal ederken birçok sefer de özellikle Ankara, İzmir, Antalya olmak üzere birleştirilip gecikmeli olarak yapılıyor. Uçuşları iptal edilen çok sayıda yolcu otellere yerleştirilirken bazı yolcuların da banklarda uyuduğu görüldü.

İstanbul’da gece saatlerinden itibaren yağan kara rağmen Atatürk Havalimanı’nda iniş ve kalkışların kesintiye uğramaması için Devlet Hava Meydanları İşletmesine bağlı görevliler ise çalışmalarına aralıksız devam etti.

Öte yandan THY internet sitesinden yaptığı açıklamada uçuşu olan yolcularını uyardı. Açıklamada, “Havalimanına gelmeden önce uçuşunuzun güncel statüsünü Çağrı Merkezi’nden veya web sitemiz üzerinden kalkış varış uygulaması ile kontrol edebilirsiniz. Eğer uçuşunuz iptal olmuş ise mağdur olmamanız için lütfen havalimanına gelmeden önce yeni bir uçuşla ilgili Çağrı Merkezi’nden onay alınız" denildi.

UYARILAR

Meteoroloji, yağışların Hatay, Antalya’nın doğu ilçeleri ve Anamur çevreleri, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Diyarbakır ile Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis çevreleri başta olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde, Tekirdağın Saray, Çerkezköy ve Çorlu çevreleri, Kırıklarelinin Vize ve Demirköy ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Rize, Artvin, Trabzon, Ordu ve Giresun çevrelerinde kuvvetli olması beklendiği, olası olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Rüzgarın, Marmara, Kıyı Ege ile Batı Karadeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz de kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına halinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve halkın dikkatli ve tedbirli olması gerektiği bildirildi.

Trakya ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği açıklandı.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği belirtildi.

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.