İşte istifanın perde arkasındaki iddia

İşte istifanın perde arkasındaki iddia

CHP, Gürsel Tekin’in istifasıyla sarsıldı. İstanbul il başkanlığı için desteklediği adayın yönetim tarafından uygun bulunmayışına tepki gösteren Tekin’in Mustafa Sarıgül’le yola devam edeceği konuşuluyor.

CHP İÇİNDE YAŞANAN İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI DEPREMİ AYRILIKLA SONUÇLANDI

CHP dün partinin önemli isimlerinden Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in sürpriz istifasıyla güne başladı. Bir süredir Nihat Matkap, Erdoğan Toprak gibi parti yöneticileriyle anlaşamayan Tekin, son olarak İstanbul İl Başkanı krizi nedeniyle genel başkan yardımcılığından istifa etti. Tekin’in, desteklediği aday Ali Özcan yerine parti yöneticilerinin ağırlıkla mevcut İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yı desteklemesi üzerine istifasını verdiği öğrenildi. Tekin’in yanı sıra CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil’in de Salıcı ismine karşı çıktığı ve istifasını vereceği iddia ediliyor. Parti kulislerinde Tekin’in, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket edeceği de öne sürülüyor.

Erdoğan Toprak’ı eleştirdi

Önder Sav’a karşı Kılıçdaroğlu ile birlikte hareket ederek partide ikinci adam konumuna gelen, örgütten sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan Tekin, Nihat Matkap’ın yerini alması ve örgütlerden uzaklaştırılması üzerine Kılıçdaroğlu ile kırgınlık yaşamıştı. Tekin uzun süredir var olan rahatsızlığını dün istifa resti ile ortaya çıkardı. Sabah saatlerinde Kılıçdaroğlu ile görüşen Tekin’in, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ı eleştirerek, MYK’yı yanlış yönlendirdiğini savunduğu, il kongrelerinde delegelerin iradesine ipotek konulduğunu ilettiği belirtiliyor. Genel Merkez’in 13 Mayıs’taki kongrede İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’yı destekleyecek olmasını da eleştiren Tekin’in, Salıcı’nın başarılı olmadığını ileri sürdüğü de öğrenildi. Tekin, görüşmenin ardından MYK’dan istifasına ilişkin dilekçe sundu.

Özcan’ın aday olmasını istemedi

Tekin, küskün olmadığını belirtmesine rağmen uzun süredir yönetimle mesafeli duruşuyla dikkat çekiyor. Parti kulislerinde Tekin’in Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ve Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak ile arasının bozuk olduğu konuşuluyor. Tekin’in rahatsızlığının ilçe ve il kongrelerinin başlamasıyla arttığı, özellikle güçlü olduğu İstanbul’da kendi ekibini yönetime getirmek için çalıştığı ancak destek bulamayınca istifa ettiği belirtiliyor. NEŞE SARIDOĞAN ANKARA

Tamaylıgil’in de istifa edeceği iddia ediliyor

Parti sözcülüğü elinden alınan Genel Sekreter Bihlun Tamayligil’in de kongrelerle ilgili rahatsız olduğu ve Gürsel Tekin’le birlikte hareket ettiği kaydediliyor. Tamaylıgil’in de istifasını vereceği iddia ediliyor. Bir dönem CHP’nin PM üyeliğini yapan gazeteci Enver Aysever, Kasım ayında bir tv programında İstanbul’da görevden alınan bazı ilçeler nedeniyle Tekin ve Tamaylıgil’in istifa edeceğini iddia etmişti.

Sarıgül’ün parti çalışması var

CHP’de şimdilik yönetimden ayrılan Gürsel Tekin’in, 13 Mayıs’taki İstanbul İl Kongresi’nden sonra ise partiden de istifa edeceği iddia ediliyor. Kulislerde Tekin’in, bir süredir parti faaliyetlerini askıya alan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket edeceği öne sürülüyor. Sarıgül’ün yeni bir parti için çalışmaya başladığı belirtiliyor. Tekin’in yanı sıra CHP’den bazı önemli isimlerin de Sarıgül’ün safına geçebileceği konuşuluyor. İki hafta önce yapılan Ankara İl Kongresi’nde Genel Merkez’in adayı Zeki Alçın’ın yerine Necati Yılmaz’ı destekleyen Tekin’in, İstanbul’da da karşı aday çıkaracağı belirtiliyor. Genel Merkezin Oğuz Kaan Salıcı’yı desteklediği, Tekin’in ise Ali Özcan’ı aday göstermek istediği, önerisi kabul görmeyince istifasını verdiği belirtiliyor.

Gökçek de aynı iddiayı ortaya attı

Bu arada bu iddiayı destekleyen ilk açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’ten geldi. Gökçek Twitter’dan yaptığı açıklamada Tekin’le Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül parti kuracağını iddia etti. Gökçek, “KK takmayınca GT istifayı basar. Ama işin esası(ve aynı zamanda benim önerim) GT partiden ayrılıp Mustafa Sarıgül ile parti kuracak” diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU İSTİFAYI KABUL ETTİ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gürsel Tekin’in istifasını önce kabul etmediğini belirterek “Ancak kararını kamuoyuyla paylaşınca, istifasını kabul etmek zorunda kaldım. Böyle olsun istemezdim” dedi. Gürsel Tekin ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun istifasını kabul etmesini, “Genel Başkan’ın takdiri ” şeklinde değerlendirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.