İşte Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin kimliği

İşte Kılıçdaroğlu'na saldıran kişinin kimliği

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin kimliğinin Orhan Ö. olduğu belirtildi.

Orhan Ö. polise verdiği ilk ifadesinde Alperen Ocakları'na üye olduğunu ve Erzurumlu olduğunu belirtti. Daha önce de sabıkası olduğu iddia edilen saldırganın ifadesi alınmak üzere Çankaya Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü belirtildi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında olan bir kadın görevliye de yumruk isabet ettiği belirtildi. 

SALDIRGAN BDP'Lİ DEĞİL

Bu arada, Kılıçdaroğlu'nun saldırı öncesi grup salonuna gelişi sırasında, BDP'nin grup toplantısı sona ermişti. Saldırganın BDP'li olduğu yönündeki iddialar üzerine BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, gazetecilere yaptığı açıklamada, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti, bizden biri değil" dedi.

"ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik yumruklu saldırıya ilişkin, "Herkesi sukünete davet ediyorum. Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu CHP liderine yapılan ilk saldırı değildir. Rahmetli İsmet İnönü'ye de taşlar atıldı ama bir tek hedefimiz var; bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz ya getireceğiz. Baskılar, şiddet bizi engelleyemeyiz biz hiçkimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak. Biz geri adım atacağız asla atmayacağız inaçlarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.