İşte Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs planı!

İşte Kılıçdaroğlu'nun 19 Mayıs planı!

CHP, hükümetin 19 Mayıs başta olmak üzere ulusal bayramlarla ilgili düzenlenlemesine tepki için 19 Mayıs’ta Samsun’da miting düzenleyecek.

Kılıçdaroğlu ve parti yönetimi Samsun'a çıkarma yapacaklar. CHP lideri ve beraberindekiler hükümetin 19 Mayıs genelgesini protesto için Atatürk'ün Samsun'a çıktığı 19 Mayıs'ı seçtiler.
 
CHP, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerine getirilen yeni düzenlemeyi 19 Mayıs’ta Samsun’da düzenleyeceği mitingle protesto edecek.
 
CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.
Toplantı sonrasında herhangi bir açıklama yapılmazken, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve partililerin hükümetin ulusal bayramlarla ilgili düzenlemesine yönelik eleştirilerini 19 Mayıs’ta Samsun’da düzenlenecek mitingde dile getireceği öğrenildi.
 
STAT KUTLAMALARI OLMAYACAK
 
Danıştay’ın ‘yürütmeyi durdurma’ kararı sonrası nasıl kutlanacağı tartışma konusu olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın akıbeti de belli olmuştu. Geçtiğimiz günlerde yürürlüge giren yeni yönetmeliğe göre Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve devlet protokolünün katıldığı Ankara’daki törenler sona eriyor.
 
Resmi geçitin ve gösterilerin yapıldığı stat kutlamaları olmayacak. Bunun yerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, günün anlam ve önemini belirten mesajını medya aracılığıyla duyuracak. Bakan, herhangi bir ildeki kutlamalarda hazır olacak. Atatürk anıtı veya büstüne çelengi de Gençlik ve Spor Müdürlüğü veya valinin görevlendireceği bir bürokrat koyacak. 19 Mayıs törenlerinde geçit olmayacak. Her 19 Mayıs’ta sergilenen Samsun’dan getirilen bayrak ve toprağın teslimi gibi uygulamalar da sona eriyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.