İşte koçların görüşleri

İşte koçların görüşleri

Türkiye-Fransa maçı öncesinde Aydın Örs, Ergin Ataman, Murat Özyer ve İhsan Bayülken yorumlarda bulundu.

Bu akşam Fransa ile çok zor bir maça çıkacak olan Türkiye, çeyrek final mücadelesi verecek. Bu karşılaşma öncesi değerli antrenörler Milliyet Gazetesi'ne konuştu.

AYDIN ÖRS
Fransa'dan daha üstünüz

Takım form durumu itibariyle zaman zaman zorlansa da, kazanmayı başaracaktır. Zorlanmamıza neden olacak etkenler de bu karşılaşmanın eleme maçı olmasından kaynaklanan stres ve baskı olabilir. Ancak gerek müdafa, gerekse hücumdaki paylaşım olarak rakipten çok daha üstünüz. Bunu tekrar gösterirsek, rakibin agresif ve atletikliğine gerekli karşılığı verirsek çeyrek finale çıkarız.

ERGİN ATAMAN
Hızlı hücum etmeliyiz

Hem adam adamada hem de alan savunmasını yine üst düzey yapmalıyız. Fransızlar'ın dış atış yüzdeleri kötü. Onları potadan uzaklaştırıp, buna zorlamalıyız. Hücumda ise Fransızlar'ın düşük yüzdeyle oynadıklarını göz önünde bulundurarak, hızlı hücum sayıları atmalıyız. Sete sette çok iyi savunma yapan bir takım. Hızlı hücum sayılarına ihtiyacımız var. Yani biraz daha tempolu oynayabiliriz.

MURAT ÖZYER
Şansımız yüzde 70

Fransa karşısında şanslı olduğumuzu düşünüyorum ve kazanma ihtimalimizi yüzde 70 görüyorum. Dengeli hücum etmeli ve onlara hızlı hücum sonunda kolay sayı şansı vermemeliyiz. Bunun için ribauntlar da çok önemli. Bu konuda rakibe üstünlük sağlayabilirsek, çok önemli avantaj yakalarız. Sonuçta kazanacağımıza ve çeyrek finale çıkacağımıza, çünkü rakipten daha iyi olduğumuza inanıyorum.

İHSAN BAYÜLKEN
Topa baskıyı yine yapmalıyız

Her zamanki gibi topa baskıyı iyi yapmalıyız ve hücum ribaundu vermemeliyiz. Baskı Fransa'yı etkiler çünkü onların dış oyuncuları çok iyi organizasyon yapan isimler değil. Onlar da baskı yapacaktır. Bu baskı karşısında top kaybı yapmamamız ve kendi düzenimizden çıkmamamız da önemli. Onları alan savunmasında kötü yüzdeyle üçlük atmaya da zorlamalıyız.

Etiketler :