İşte Küçük Yunus'un son sözleri

İşte Küçük Yunus'un son sözleri

Enkaz altındaki bu fotoğrafıyla depremin simge ismi olan küçük Yunus’un anı defterine yazdığı bu sözler okuyanı ağlatıyor. Kardeşinin defterine sımsıkı sarılan ablası “Keşke okula gidebileceğimi görseydi” diyor.

Deprem’de sağ kurtulan ancak hastaneye götürülürken yolda vefat eden Van depreminin sembolü 13 yaşındaki Yunus Geray’ın baba evinde hüzünlü bir bayram yaşanıyor. Yahya Kemal Beyatlı İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Yunus’un geride bıraktığı hatıra defterine yazdıkları ise aile bireylerini göz yaşlarına boğuyor.

Ablasının elinden düşürmediği hatıra defterinde Yunus son olarak “Mezarcı Mezarımı derin kaz üzerine Yunus yaz “ mısralarını yazmış. Yunus okusun diye okulunu bırakan 15 yaşındaki ablası Sibel Geray Yunus’un hatıra defterine yazdıklarını göstererek “Onu çok özlüyorum. Keşke şimdi Yunus benim tekrar okula gideceğimi görseydi” dedi

İkimiz birden okula gidemezdik

Sibel Geray, küçük kardeşi Yunus’un depremin meydana geldiği gün ödevini yapmak için internet kafeye gittiğini ve boş zamanlarda da sigara satarak okul harçlığını çıkarmaya çalıştığını anlattı. Ailesinin maddi durumu iyi olmadığı için babasının hem kendisini, hem de Yunus’u okutacak imkanı olmadığını kaydeden Sibel kendisi yerine kardeşinin okumasını tercih ettiğini söyledi. Yunus’un “Abla ben okuyamayacağım. Okula sen gideceksin” dediğini kaydeden Sibel, “Ben ilköğretimi bitirmiştim ve liseye başlamam gerekiyordu. Ancak Yunus’un eğitimini yarım bırakmasına gönlüm elvermedi. ‘Olmaz, sen okuyacaksın’ dedim. Bunun üzerine ben bu yıl hiçbir yere kayıt yaptırmadım. Yunus okuluna devam ediyordu” dedi.

Okula gideceğimi görebilseydi

Yunus için okuyacağını vurgulayan abla Sibel, “Okula gitmemi çok istiyordu bana ne yapıp ne edip senin de okumanı sağlayacağım söz veriyorum derdi, ancak sadece birimiz gidebilecektik. Ben onun okula devam etmesini istedim. Benim için öğretmenlerle konuşuyordu. O vefat ettikten sonra bir işadamı okul masraflarımı karşılayacağını söyledi. Okul açılınca okula gitmeye devam edeceğim. Okumayı çok istiyordum ancak şimdi sevinemiyorum keşke kardeşim görseydi çok mutlu olurdu” dedi. KEMAL GÜMÜŞ / VAN

Bir tek ablasına izin veriyordu

Yunus’un her şeyini kendisiyle paylaştığını anlatan Sibel kardeşinden geride kalan hatıra defterini ise yanından ayırmıyor. Yunusun bir tek kendisinin hatıra defterine bakmasına izin verdiğini anlatan Sibel, “Yunus çok duygusaldı. Duygularını daha çok şiirlerle hatıra defterine yazmayı severdi. En son yazdıkları ise sanki öleceğini biliyormuş gibi yazmış. O satırları okuyunca göz yaşlarına boğuluyorum. Hatıra defterine yazdığı son satırları ise ‘Mezarcı Mezarımı derin kaz üzerine Yunus yaz.’ Canım kardeşim kendi gitti ama gittikten sonra bile bize yardım ediyor” şeklinde konuştu.

İnşaatlara günlüğü 40 TL’ye çalışan baba Yusuf Geray ise, “Yunusum gittiği için yüreğimiz yanıyor. Ancak bunda da bir hayır vardır. Yunusum vefatından sonra kardeşlerine hayat oldu. Sağ olsunlar işadamları çocuklarımı okutmak için imkan veriyorlar” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.