İşte Mardin'in projesi: Mardinwood

İşte Mardin'in projesi: Mardinwood

CHP liderinin kendisine ‘dişlerini sökeceğim’ dediğini hatırlatan Erdoğan, “Bunlar diş sökerek, eziyetle, işkenceyle iktidara gelmenin hevesi içindeler” diye konuştu

BDP'ye karşı sert olduğu gerekçesiyle eleşti-rilere maruz kaldığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Ben, polis katillerine mi müsamaha göstereceğim? Çocukların, kadınların olduğu arabaya saldıranlara mı müsamaha göstereceğim? 13-14 yaşında çocukların yüzlerini yakanlara mı müsamaha göstereceğim? İmam katillerine mi müsamaha göstereceğim?" diye sordu.

Adıyaman mitinginde vatandaşlara hitap eden Erdoğan, BDP'ye yönelik eleştirilerde bulundu:

"Kürtlerin dini Zerdüştlüktür, diyorlar. 'Kürtler, kılıç zoruyla Müslüman yapılmıştır' diyorlar. Daha da ileri gidiyorlar, 'Apo peygamberdir' diyorlar...

Bitmedi, Cizre'de, imam hatipli çocukların kaldığı pansiyona molotof atıyor, 13-14 yaşında çocukların yüzünü yakıyorlar."

İMAM KATİLLERİ

"Şu BDP'nin sırtını dayadığı yer neresi? Terör örgütü... Sırtını oraya dayıyor. Bazı yazarlar ağız birliği yapmışlar, 'Başbakan BDP'ye karşı çok sert' diye her gün yazıp çiziyorlar. Ben, polis katillerine mi müsamaha göstereceğim? Çocukların, kadınların olduğu arabaya saldıranlara mı müsamaha göstereceğim? 13-14 yaşında çocukların yüzlerini yakanlara mı müsamaha göstereceğim? İmam katillerine mi müsamaha göstereceğim?"

ÖNDER'E MOLOTOF SORUSU

"Önceki gün, İstanbul'da BDP'nin bir seçim bürosunda, daha doğrusu bir bağımsız adayın seçim bürosundan onlarca molotof çıktı. O seçim bürosunu kullanan zat, gittiği her yerde, mağduriyet kisvesi altında barış diyor, özgürlük diyor, demokrasi diyor, hak diyor, hukuk diyor. Peki bu molotoflar nedir? Kimi yakacaksınız, nereyi yakacaksınız? Barışı böyle mi getireceksiniz? Molotofla demokrasiyi aynı kefede nasıl tartacaksınız?"

SERAP DERS OLMADI MI

"İstanbul'da, bir belediye otobüsünde yakarak öldürdüğünüz Serap kızımız size ders olmayacak mı? Bunların nasıl bir tahrik, nasıl bir kışkırtma politikası yürüttüklerini görün. Bunlar oradan nemalanıyorlar. Benim Kürt vatandaşım kepenk kapatmıyor, kepenk kapattırılıyor. Bunların, sorunun çözümü için değil, sorunun devamı için nasıl çırpındıklarını görün. Bu bölgenin yoksulluğu bitmesin istiyorlar."

 

Korkmayın yavrularınız için oy verin

Başbakan Erdoğan Adıyaman'ın ardından Mardin'e gitti. Burada da halka hitap eden Başbakan Erdoğan Mardinlilere 'büyükşehir' müjdesi verdi. "Bir ilin Büyükşehir olması için 750 bin nüfusa ihtiyacı var. Şurada Mardin sınırda. Fazla değil, bir 6 bin açığınız var." diyen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti: "2013 Mart'ına kadar Mardin'in nüfus artışı yüksek. Öyle zannediyorum ki 750 bini Mardin yakalayacak. Mardin 2014 yerel seçimlerine büyükşehir olarak girecek. Şimdiden hayırlı olsun diyorum"

MARDİNWOOD'U KURUYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Mardin'i 'Açık Hava Sinema Platosu' olarak belirlediğini de belirten Başbakan, 'Nasıl Amerika'da bir Hollywood varsa, nasıl Hindistan'da bir Bollywood varsa bizim için Türkiye'de de Mardinwood olacak' dedi. Konuşmasında BDP'ye de yüklenen Başbakan, vatandaşa güvenle sandığa gidin çağrısı yaptı.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

Başbakan "Hangi şiddet eylemini yaparlarsa yapsınlar, sonunda şiddet değil, demokrasi kazanacak. Korkmayın, korkunun ecele faydası yoktur. Güvenlik güçleri her türlü tedbiri almışlardır. Sandığa güvenle gidin, oyunuzu vicdanınızla kullanın. Sizi sindirmek için yapılan baskılara boyun eğmeyin. İradenize, oyunuza geleceğinize sahip çıkın. Yavrularınızın geleceği için sandığa gidin. Duruşunuz önemli' dedi.

 

Sahte diş hekimi olduğunu öğrendik

Dişlerini sökeceğim, diyen Kılıçdaroğlu'na tepki gösteren Erdoğan şöyle konuştu: "Biz senin hesap uzmanı olduğunu öğrenmiştik de meğer sahte diş hekimliği de yapıyormuş ya bunu da yeni öğrendik. Kendisine çok önemli bir hatırlatma yapmak istiyorum: İşkence, AK Parti hükümetiyle birlikte bu ülkede sona ermiştir. Sayın Kılıçdaroğlu, 'dişlerini sökeceğim' diyerek, aslında geçmişinizi mi hatırlıyorsunuz?"

İSRAİL'E SEMPATİK

Mavi Marmara dolayısıyla özür dilemeden, tazminat ödemeden ve Gazze'ye ablukayı kaldırmadan İsrail'e karşı tavırlarının değişmeyeceğini hatırlatan Erdoğan "Tabii son günlerde enteresan gelişmeler oluyor. CHP Genel Başkanı biliyorsunuz, İsrail'e sempatik görünmek için elinden geleni yapıyor. 'Ben olsaydım, Mavi Marmara'yı göndermezdim' diyor. Sen uluslararası karasularda giden gelen hiçbir gemiye engel koyamazsın. Bu seyahat özgürlüğünü engellemektir. 'Ben olsaydım, İsrail'le ilişkilerin bozulmasına izin vermezdim' diyor. O doğru, çünkü İsrail'i ilk devlet olarak tanıyan CHP'dir. İsrail de bu göz kırpmayı karşılıksız bırakmıyor" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.