İşte memurların talepleri

İşte memurların talepleri

Memur sendikaları, 15 Ağustosta başlayacak olan toplu görüşmelerde gündeme getirecekleri talepleri belirledi.

Memur sendikaları, 15 Ağustosta başlayacak olan toplu görüşmelerde gündeme getirecekleri talepleri belirledi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, düzenlediği basın toplantısında, memur maaşlarına gelecek yıl için birinci ve ikinci altı aylarda yüzde 5'er zam yapılmasını istediklerini söyledi. 
Ek ödemelerin en az 120 TL artırılmasını talep ettiklerini bildiren Gündoğdu, ayrıca ek ödemeden kaynaklı adaletsizliğin giderilmesini beklediklerini açıkladı. 
Ek ödemelerde mahsuplaşmaya ilişkin 2009 toplu görüşmelerinde üzerinde uzlaşılan talebin, 2011 yılı beklenmeden hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Gündoğdu, sendika üyesi kamu görevlilerine 3 ayda bir 60 TL olmak üzere yılda 240 TL toplu görüşme ikramiyesi ödenmesini istediklerini kaydetti.


TÜRKİYE KAMU-SEN'İN TALEBİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın daha önce düzenlediği basın toplantısında şu taleplerde bulunmuştu:
''Geçmiş dönem kayıplarının karşılanması için seyyanen 200 lira, 2011 yılı için ise enflasyon hedefinin üzerine yüzde 2 refah payı eklenmesi suretiyle ulaşılan yüzde 10 maaş zammı.
Bu talepler ışığında Türkiye Kamu-Sen'in gelecek yıl kamu görevlilerine uygulanacak zam ve tazminatlar konusunda mali talebi en düşük dereceli memur için 310 TL.''


KESK'İN TALEBİ

KESK ise memurlara ortalama 300 TL'lik seyyanen zam talebini masaya koyacak. En düşük memur maaşının ise temel ücret olarak bin 650 TL olmasını istiyor.
KESK'in diğer talepleri ise özetle şöyle:
-Sağlıkta katkı ve katılım payları iptal edilmeli,
-Ek ödemeler emekli keseneği içine alınarak emekliliğe yansıtılmalı,
-Vergide adalet sağlanmalı, emekçilerin gelir vergisi 10 puan düşürülmeli,
-4-B ve 4-C'liler, 4924 sayılı kanuna ve 657 sayılı kanunun 86'ncı maddesine tabi olarak çalıştırılanlar kadroya alınmalı, sözleşmeli çalıştırmaya son verilmeli.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :