İşte Messi'yi tarihe geçiren gol

İşte Messi'yi tarihe geçiren gol

Şampiyonlar Ligi'nde yarı finala kalan iki takım belli oldu. Manchester United'lı 37 yaşındaki Ryan Gigs dün gece oynanan Menchester United-Chelsea maçında öne çıkan isimdi.

Shaktar'a karşı attığı golle takımı Barcelona'ya turu getiren 23 yaşındaki yıldız futbolcu Messi de tarihe geçti.

Manchester United, geçtiğimiz hafta deplasmanda 1-0 yendiği rakibi Chelsea'yı Old Trafford'daki rövanşında da 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Manchester'in gollerini Javier Hernandez ve Park Ji-Sung attı. İki golün asistini de 37 yaşındaki Galli yıldız Ryan Giggs yaptı.

Maçın ilk yarısının bitmesine iki dakika kala Rooney ile başlayan atakta O'Shea ile paslaşan Giggs sağdan kale ağzına kesti, arka direkte Hernandez topu ağlara yollayarak takımının ilk golünü attı. İkinci yarıya Fernando Torres'in yerine Didier Drogba ile başlayan Chelsea 70'inci dakikada 10 kişi kaldı. Nani'ye faul yapan Ramires ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan atıldı.

Konuk takım bir kişi eksik oynamasına rağmen skoru eşitledi. 77'nci dakikada Michael Essien'in pasında Drogba ceza sahası içinde sağ çaprazdan uzak köşeye vurarak Chelsea'yi umutlandıran golü kaydetti ama United 60 saniye geçmeden buna cevap verdi.

Giggs'in pasında Park ceza sahası içinde sol çaprazda yerden biri vuruşla Petr Cech'i mağlup etti.

Barça tur atladı, Messi kulüp tarihine geçti

Barcelona Nou Camp'ta 5-1 yendiği Shakhtar'ı Ukrayna'da yenerek yarı final vizesi aldı. Barça, Lionel Messi'nin 43'üncü dakikada attığı golle karşılaşmayı 1-0 kazandı ve bir Avrupa kupası maçında Shakhtar'ı Donetsk'i Arena'da yenen ilk takım oldu.

Barcelona'nın Arjantinli yıldız futbolcusu 23 yaşındaki Lionel Messi, Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Shakhtar Donetsk'e karşı attığı golle bu sezon bordomavili formayla attığı toplam gol sayısı 48'e çıkartarak, bir sezonda en fazla gol atan futbolcu olarak şimdiden kulüp tarihine geçti.

Sezon henüz bitmemiş olmasına rağmen rekoru kıran Messi, 1996-1997 sezonunda Brezilyalı Ronaldo'ya ait olan toplam 47 gollük rekoru geçmeyi başardı. Messi, ligde oynadığı 28 maçta 29 gol, Şampiyonlar Ligi'nde 10 maçta 9 gol, Kral Kupası'nda 6 maçta 7 gol, İspanya Süper Kupası'nda 2 maçta 3 gol attı.

Geçen sezon 47 gol ve 10 gol asisti istatistiğiyle oynayan Messi, bu sezon şimdiye kadar oynanan maçlarda Barcelona'da 48 gol atıp, 23 gol asisti veya gol pozisyonuna katkı verdi.

Messi'nin önünde tek rekor La Liga'da gol krallığı olurken, şu anda 28 golü bulunan Arjantinli futbolcu kalan 7 maçta atacağı gollerle, 1989-90 sezonunda Real Madridli Hugo Sanchez'e ait olan 38 golü geçmeye çalışacak.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.