İşte Muhalefetin Köşk Adayları

İşte Muhalefetin Köşk Adayları

Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Abdullah Gül ‘artık vakti’ deyince aday senaryoları konuşulmaya başladı.

Yerel seçimleri atlatan Türkiye Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yöneldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de dün yaptığı açıklamada ‘artık vakti’ deyince aday isimleri havada uçuşmaya başladı.

Türkiye yeni Cumhurbaşkanını Ağustos ayında ilk kez halk oyuyla seçecek. 10 Ağustos’taki ilk turda seçilemezse 24 Ağustos’taki ikinci turda cumhurbaşkanı belli olacak.

Peki Cumhurbaşkanlığı’nın muhtemel adayları kimler? Ankara şimdi herkes bunu konuşuyor. AK Parti’nin adayı Başbakan Erdoğan olmadığı taktirde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olacak deniliyor.

ERDOĞAN ADAY OLACAK MI?

Söylendiğine göre de Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığıyla ilgili planlarında bir değişikliğe gidebilir. Zira bir yanda yolsuzluk söylemleri diğer yanda ise Cemaat ile girdiği savaş var. Bu durumda da Başbakanlık gibi icraatçı bir koltuğu bırakıp Köşk’e çıkmaz deniliyor. Kulislere yansıyanlara göre yakın çevresi de Başbakan Erdoğan’a bunu telkin ediyor.

MUHALEFETİN ADAYI KİM?

Cumhurbaşkanlığı seçim yarışında asıl merak edilen muhalefetin ortaya çıkaracağı aday. Muhalefetin tavrına dair ilk sinyal dün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi: “Ortak bir aday çıkarabiliriz.” Peki bu aday kim olur? Posta Gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, bu noktada kulislerde ismi geçen 3 bomba ismi verdi.

Işık’ın kulis bilgisine göre şu anda ismi en çok geçen 3 isim şunlar;

*DENİZ BAYKAL
*MERAL AKŞENER
*İLKER BAŞBUĞ

Candaş Tolga Işık isimleri hangi partilerin gündeme getirdiğini de yazdı;

“CHP kulislerinde konuşulan ve parti tabanının desteklediği en önemli isim eski genel başkan Deniz Baykal. MHP’de ise milletvekili ve eski bakan Meral Akşener’in adı geçiyor. Her iki partinin de “hayır” demeyeceği bir başka isim ise genelkurmay eski başkanı İlker Başbuğ.

PEKİ ORTAK ADAY KAZANIR MI?

Aday isimleri değişebilir ancak ortada cumhurbaşkanlığı seçimini etkileyecek önemli bir hesap hatası var. Son yerel seçimi baz alacak olursak CHP ve MHP’nin oyunu toplasanız AK Parti’nin oyuna yetişemiyor. Dolayısıyla muhalefetin çıkaracağı ortak cumhurbaşkanı adayının kazanması için BDP/HDP bloğunun da desteğini alması şart.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.