İşte Müziğin Şaşırtan Faydaları...

İşte Müziğin Şaşırtan Faydaları...

Birçok insanın derdi vardır. Birşeyler düşünüyordur ama ruh hali her zaman bozuktur. Bunun büyük bölümüde müziği sevmeyen insanlarda olur. Buyrun Müziğin faydalarını görelim...

ATİLA ALTUNTAŞ/STOCKHOLM

Pop, Klasik, Arabesk hiç fark etmez. İnsanın, sevdiği bir müziği dinlemesinin sağlık için çok faydalı olduğu bildirildi.

İsveç’te yeni yapılan bir araştırmaya göre, sevilerek dinlenen bir müzik parçası, beyindeki pozitif enerji ve hisleri ön plana çıkardığı,  vücuttaki stres seviyesini düşürürken, insanın psikolojik ve fizik olarak daha iyi hissetmesini sağladığı belirtildi.

 Devamlı müzik dinleyen 200 kişi üzerinde uzun süreli gözlem yaptıklarını belirten Göteborg Üniversitesinde görevli araştırmacı Doktor Marie Helsing, Müzik dinleyen deneklerin hayatı dolu dolu yaşamaya çalıştıklarını, hareketli ve çevreye neşe saçtıklarını gözlemlerken,  Diğer insanlara göre daha sağlıklı ve hastalığa yakalanma oranının da daha düşük olduğunu bildirdi.

 Ayrıca İnsanın, sevdiği bir müziği dinlemesinin kalp-damar sistemine iyi geldiğini belirten uzman doktor, sevilen bir müziğin dinlenmesi sırasında kan damarlarının genişlediğini belirlediklerini söyledi.

  

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :