İşte o krokinin sırları

İşte o krokinin sırları

Önceki gün bir gazetede yayınlanan krokide adı geçen adreslere ulaşıldı.

Krokide yer alan bilgisayar servisi Bülent Arınç'ın evine 2 kilometre uzakta. Servise en yakın ev ise 200 metre mesafedeki Mehmet Ali Şahin'in evi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast düzenleme hazırlığıyla suçlanan iki subayın otomobilinden çıkan kroki basına sızdı. İki subay ve komutanları, bilgi sızdırdığından şüphelendikleri bir subayı izlemek üzere Çukurambar'da bulunduklarını, söz konusu krokinin ise bir ere bilgisayar yazıcısı servisini tarif etmek amacıyla 2 ay önce çizildiğini savunmuşlardı. Milliyet Gazetesi’nde dün yer alan krokiye göre HP servisi Arınç'ın evine tam 2 kilometre uzakta. HP servisinin 200 metre ötesinde ise TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in evi bulunuyor, ancak krokide Şahin'in eviyle ilgili hiçbir işaret yok.

KROKİ İKİ PARÇA

19 Aralık günü Arınç'ın evinin yakınlarındaki Hüdaverdi Pastanesi'nde bir süre oturup çay içen, daha sonra otomobillerine binecekleri sırada gözaltına alınan iki subayın otomobillerinin torpido gözünde bulunan kroki ortaya çıktı. Kroki iki parçadan oluşuyor. İki krokide de HP bilgisayarlarının yetkili servisi tarif ediliyor. Krokilerden biri daha büyük, diğeri daha küçük ölçekli çizilmiş. Geniş alanı kapsayan krokide Çukurambar 48. Cadde üzerinden HP servisine nasıl ulaşılacağı yer alıyor. Çizilen mesafe yaklaşık 2.5 kilometre.

"Köprü üstünden çık" ifadesi, Konya Yolu üzerinden Çetin Emeç Bulvarı’na geçişi ifade ediyor. HP servisinin daha rahat bulunabilmesi için yakınındaki Oltu Kebapçısı da krokide işaretlenmiş. Küçük krokide ise HP servisinin bulunduğu Öveçler 4. Cadde’nin Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’ne doğru gittiği anlatılmış.

ŞAHİN'İN EVİ YOK

Çetin Emeç Bulvarı'ndan 4. Cadde’ye dönüldüğünde HP servisi hemen caddenin girişinde sağ tarafta yer alıyor. Aynı caddenin devamında, HP servisinin yaklaşık 200 metre ilerisinde TBMM Başkanı Şahin'in evi bulunuyor. Ancak krokide Şahin'in evini işaret eden herhangi bir işaret yer almıyor. Kroki çiziminde HP servisinin bulunduğu noktadan ötesi hiç yer almıyor.

KROKİNİN OTOMOBİLDE NE İŞİ VAR?

Olay günü gözaltına alınan ve daha sonra hâkim karşısına çıkan Albay Yusuf A., otomobilden çıkan krokiyi ve Çukurambar’da neyin peşinde olduklarını şöyle izah etmişlerdi:

“Albay B.K.’yı izleme görevini veren kişi benim. Krokiyi uzaktan gördüm. Araştırdığıma göre, astsubayımız M.U. çizmiştir. Bozulan bilgisayar yazıcısını tamir için askere vermek amacıyla çizmiştir. Krokiye rağmen asker, HP bilgisayar tamir yerini bulamamıştır. Yardım aldığı polisin tarifi üzerine bulmuştur. Bu olay 2 ay önce gerçekleşmiştir.”

 

Etiketler :