İŞTE ÖZELLİKLERİ

İŞTE ÖZELLİKLERİ

Din görevlileri toplumun tüm kesimini ilgilendiren bir görev ifa etmeleri sebebiyle tüm insanlarla bir şekilde etkileşime geçiyorlar. İnsanları yakından ilgilendiren bir konuda örnek imamın nasıl olması gerekiyor?

 

Moral Dünyası'nın haberine göre,  Prof. Dr. Hayrettin Karaman ideal imam figürünü, “Bizim köyün örnek imamı, gençlerle ve çocuklarla iyi diyaloglar kuruyor, yazın kalabalık bir öğrenci kitlesine ulaşıyor, politika ve grupçuluk yapmıyor, temiz ve düzgün giyiniyor, işine uygun temsilde de kusuru bulunmuyor.

Yazları istirahat ettiğim köydeki evimizin balkonunda kahvaltı ederken neşe içinde cıvıldaşarak önümüzdeki yolda ilerleyen erkekli kızlı birkaç çocuk peyda oldu. Hepsi bu kadar da değilmiş, arkadan bölük göründü. Dikkatimi çeken bir başka husus bazı kızların başlarının örtülü olduğu idi; derken ortalarda köyümüzün imamının, imam Hatip mezunu oğlunu gördüm, biraz sonra da oldukça spor giyinmiş imamımız gözüktü. Hizamıza geldiğinde selam verdi, hal hatır sordu; ben de heyecanla mukabele ettim; yaptığının çok güzel olduğunu söyledim, başarılar diledim.

Bu vesile ile bizim imama ve imamlığa dair bazı düşünce ve tespitlerimi yazmak istiyorum. Ben ilk örnek imamı İzmir'de, Güzelyalı Camii'nde görmüş tüm; şimdi merhum olan imam (İbrahim Edhem Sunar) mesleğinin âşığı idi, ek işi yoktu, yalnızca imam ve hatiplik yapıyor, bu işi çok ciddiye alı yor, mahallesini sahipleniyor, kendini belli bir alan içinde bütün birey lerinden sorumlu biliyor, camiye gelen gelmeyen bütün insanlarla ilgilenmeye çalışıyordu” şeklinde anlattı.

Etiketler :