İşte Partilerin Listesindeki Yıldızlar

İşte Partilerin Listesindeki Yıldızlar

Partiler yavaş yavaş listelirini netleştirmeye başladı. Partilerin vekil adayı listeleri bu yıl oldukça renkli. Sanat dünyasından spor dünyasına kadar bir çok yıldız bu yıl seçim listesinde.

AK Parti listelerinde, Hakan Şükür, İbrahim Kutluay ve Halil Mutlu, CHP'de eski hakem Selçuk Dereli, MHP'de de Mahmut Demir ile Saffet Sancaklı gibi isimler var.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimini açıklamasının ardından siyasi partiler milletvekili adaylığı konusunda hummalı bir çalışma içine girdi. Bürokratların yanı sıra sporda kariyer yapmış eski sporcu ve yöneticiler, partilerin yeni gözdeleri haline geldi. Özellikle AK Parti, seçim meydanlarına yıldızlarla inmeye hazırlanıyor.

12 Haziran'da yapılacak seçimler öncesinde yıldız sporcular parti merkezine başvurularını yaptı. Futbolun unutulmaz isimlerinden olan Hakan Şükür'ün yanı sıra basketbolcu İbrahim Kutluay, güreşçi Şeref Eroğlu, halterci Halil Mutlu gibi isimler Meclis'in yolunu gözlüyor. Hakan Şükür Sakarya'dan vekil adayı olurken, İstanbul'da CHP'nin kalesi olarak bilinen Kadıköy'de AK Parti, eski ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay'la boy gösterecek. Kahramanmaraş'ta büyük ilgi odağı olan dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçi Şeref Eroğlu ise adaylık başvurusunu dün parti merkezine yaptı.

CHP'NİN KOZU DERELİ, MHP'NİN DEMİR
Yine olimpiyat şampiyonu halterci Halil Mutlu da AK Parti'yle görüşmelerini sürdürüyor. CHP'de ön plana çıkan tek isim ise eski futbol hakemi Selçuk Dereli. Hakemliği bıraktıktan sonra siyasete soyunan Dereli, Mersin'de CHP'nin adayı. Güngören'de belediye başkanlığını kazanamayan Trabzonspor'un 'Başbakan' lakaplı efsane futbolcusu Lemi Çelik'in de bu kez milletvekilliğine aday olması bekleniyor. Ayrıca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün tek CHP adayı ise İşitme Engelliler Federasyonu'nda çalışan memur Hakan Şen oldu.

MHP'de ise ön plana çıkan iki isim var. Bunlardan ilki eski şampiyon güreşçi Mahmut Demir. Demir, Amasya'dan aday olacak. Geçtiğimiz günlerde MHP'ye katılan eski milli futbolcu Saffet Sancaklı da aday olabilecek isimler arasında.

Zaman 

Etiketler :