İşte partilerin son oy durumu

İşte partilerin son oy durumu

Bu pazar seçim olsa partilerin oy oranları ne durumda? İşte son anketten çıkan sonuç...

Konsensus Araştırma ve Danışmanlık'ın 1-9 Ekim tarihleri arasında 81 ilde yaptığı kamuoyu araştırmasına görereferandumAK Parti'ye yaradı.AK Partiülke genelinde oyunu yüzde 47'ye taşıdı.CHPyüzde 24.5'e gerilerken,MHPyüzde 10 barajına dayandı.



AK Parti Oylarını Artırdı, CHP Ve MHP Düşürdü

Konsensus'un yaptığı araştırmaya göre kararsız seçmen kitlesinin dağılımının ardından ortaya çıkan tabloda AK Parti 22 Temmuz 2007 Genel Seçimleri'nde yakaladığı yüzde 47'lik oy oranını yakaladı.

Mayıs ayında yüzde 38.8 oy oranına sahip olan AK Parti bu oranı yüzde 46.9'a taşıyarak yüzde 8'lik bir artış gösterdi. Haziranda lider değişimiyle yüzde 30.6'ya ulaşan CHP'nin oy oranı ise yüzde 6 oranında gerileyerek, yüzde 24.5 oldu. Nisan ayında oy oranı yüzde 16.6 düzeyinde olan MHP'nin oyu ise ankete yüzde 10.6 olarak yansıdı.

Referandumun Kaybedeni: MHP

"Siyasi eğilimlerinizden ayrı objektif düşündüğünüzde bu referandum sonucunda en başarısız bulduğunuz siyasi parti hangisidir?" sorusuna verilen yanıtlara göre MHP,12 Eylülreferandumunda en başarısız parti oldu. Katılımcıların yüzde 54.2'si "En başarısız parti MHP" dedi. MHP'nin ardından en başarısız ikinci parti ise CHP oldu.

Katılımcıların yüzde 17.1'i referandumun en başarısız ikinci partisinin CHP olduğunu belirtti. CHP'yi yüzde 11.7'yle AK Parti izledi. "Partilerin hepsi başarısızdı" diyenlerin oranı ise yüzde 3.6'da kaldı.

Etiketler :