İşte Paşa'yı zora sokacak o belgeler

İşte Paşa'yı zora sokacak o belgeler

Tuğgeneral Babüroğlu'nun EMASYA Planı'yla ilgili sözlerini yalanlayan belgeler ortaya çıktı.

Manisa'nın fişlendiği EMASYA planı için Benim dönemimde hazırlanmadı" diyen Tuğgeneral Babüroğlu'nun iddiasını belgeler boşa çıkardı. Belgelere göre plan, Babüroğlu'nun görevde olduğu 2007'nin Ocak ayında tamamlanarak alt birliklere gönderildi. Üstelik Babüroğlu'nun '

uygundur onayıyla.

Tuğgeneral Naim Baburoğlu'nun Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı yaptığı dönende hazırlanan ve ildeki çok sayıda kişinin fişlendiği EMASYA Planı'yla ilgili itirazlarını belgeler yalanladı. EMASYA Planı-'nın 2006 yılının Haziran ayında hazırlandığını öne süren Babüroğlu, kendisinin aynı yılın Ağustos ayında Manisa'da göreve başladığını bu nedenle planla ilgisinin olmadığını savundu.

BUGÜN'ün 4 Temmuz 2011'de gündeme getirdiği skandal planda yer alan tarih ve imzalar ise Babüroğlu'nun iddialarını boşa çıkardı. Edinilen bilgilere göre 2006 Ağustosunda tuğgeneralliğe terfi eden Babüroğlu, bu tarihte Manisa 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığına getirildi. Baburoğlu'nun Haziran 2006'da başlatılan EMASYA Planı'yla ilgili çalışmaları Ağustos ayında göreve gelmesinin ardından devam ettirdiği öğrenildi. 2007 yılının Ocak ayında tamamlanan EMASYA Planı, Babüroğlu'nun 'UYGUNDUR" onayının ardından 16 Ocak 2007 tarihli üst yazı ile bölüklere yayınlandı.

ÜST YAZI TARİHİ OCAK 2007

1 Piyade Eğitim Tugay Komutanlı-ğı'na bağlı Avcı Eğitim Taburu tarafından hazırlanan EMASYA Planının üst yazısında Tabur Komutanı Piyade Yarbay Ertuğrul Candanın imzası yer aldı. Avcı Eğitim Tabur Komutanlığının 19 Haziran 2006 tarihli ilgi yazısına atıf yapılan üst yazıda bölüklere şu talimat verildi: "Av. Eğt. Tb. Kliği (2'nci EMASYA Brl.K.lığı) EMASYA Planı hazırlanarak EK-A'da gönderilmiştir. EMASYA Bölüklerinin kendi EMASYA planlarını hazırlayarak onaylanmak üzere 15 Şubat 2007 tarihine kadar Av. Eğt. Tb.Klığma gönderilmesini rica ederim"

GÖREVDEYDİ

16 Ocak 2007 tarihli üst yazıdan da anlaşılacağı gibi 15 Şubat 2007 tarihine kadar bölüklerden kendi EMASYA planlarını hazırlamalarının istendiği görülüyor. Hem taburun EMASYA planının hazırlandığı tarih hem de bölüklerin kendi EMASYA planlarını hazırladıklan tarihler Babüroğ lu'nun iddi alarının aksi ne onun gö revde bulunduğu döneme işaret ediyor. Planın, Babü roğlu'nun Tugay Komutanlığı sırasında hazırlandığı ve kendisinin im zası bulunan tabur seviyesinde bir EMASYA Planı olduğu vurgulanıyor.

MANİSA'YI FİŞLEDİ

Babüroğlu'ndan onay alınarak bölüklere gönderilen EMASYA Planı'nda en dikkat çeken bölüm ise planın 34-40 sayfaları arasında yer alan istihbarat notları olmuştu. Aşırı sol örgütler hakkında sadece isim bazında kısa bilgilendirmeler yapılırken irticai örgütler adı altında kurumlar ve kişiler isim isim fişlenmiş haklarında adres ve telefon bilgilerine varana dek detaylı bilgiler toplandığı görülmüştü.

Başta Celal Bayar Üniversitesi'ndeki akademisyenler olmak üzere Manisa'daki çok sayıda yurt, özel okul ve dershane tek tek fişlenmişti. Bu kurum ve  madıkları halde potansiyel suçlu ilan edilmişti. Mahkeme kararıyla yapılan aramalarda sözde suç aleti olarak gösterilenler arasında Kur'-an-ı Kerim de bulunurken, bunun EMASYA Planı'nın eklerine de girmesine anlam verilememişti.

Annelere tel örgü zulmü

Babüroğlu'nun adı oğullarının yemin törenine alınmayan başörtülü annelerin dramıyla gündeme gelmişti. Acemi eğitimlerini tamamlayan Mehmetçiklerin yemin törenine Babüroğlu'nun talimatıyla 40 yaş altı başörtülü genç anneler alınmamıştı.


İŞTE O BELGELER

EMASYA Planı’nın üst yazısında yer alan iki tarih Babüroğlu’nun iddialarını çürütüyor. 16 Ocak 2007 tarihli üst yazıda bölüklere 15 Şubat 2007’ye kadar kendi EMASYA Planları’nı hazırlama talimatı veriliyor.





Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.