İşte PKK'nın bittiğinin resmi

İşte PKK'nın bittiğinin resmi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonlar sonuç vermeye başladı...

Terör örgütü PKK'nın Türkiye'de gerçekleştirdiği silahlı saldırıların planlayıcısı Suriye uyruklu Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin'in bir süredir Türkiye topraklarında olduğu iddia edildi.

Çukurca ile Beytüşşebap ilçeleri arasında bulunan Kavaklı ve Kazan bölgesinde 3 ay kaldığı belirlenen Erdal'ın yurtdışına kaçtığı belirtildi. Sınır ötesi kara harekâtı kapsamında, Kuzey Irak'ın Zaho şehrinin kırsalında bulunan Kanimasi ve Çello bölgesinde özel birliklerle terör örgütü mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, özel eğitimli askerlerin indirildiği Hakurk, Hınere ve Kanimasi kırsalında terör örgütü PKK büyük kayıp verdi. Örgütün son 20 yılın en sıkıntılı günlerini yaşadığı ancak dağdaki militan ve şehirdeki sempatizanlarının moralini bozmamak için bunu saklamaya çalıştığı belirtiliyor. Kuzey Irak yönetimi de gelişmeleri an be an takip ediyor. Yaşanan en küçük gelişme bölgesel yönetim tarafından halkla paylaşılıyor ancak kaç kişinin öldüğü konusunda sayı vermekten kaçınılıyor. Kuzey Irak'ın Erbil ve Duhok şehirlerinde yaşayan örgüt yandaşları da PKK'nın büyük kayıplar verdiğini konuşuyor.

PKK'nın dağ kadrosunda çok sayıda yakınları bulunan Mahmur kampında da PKK'nın Hakurk, Hınere, Haftanin bölgesinde büyük kayıplar verdiği anlatılıyor. Kuzey Irak'taki bir yetkili, örgütün silahlı kanadının sorumlusu Bahoz Erdal'ın, Türkiye'nin Kavaklı'ya düzenlediği saldırı sırasında orada olduğunu belirtti. Erdal'ın son durumu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını anlatan aynı yetkili, Erdal'ın bölgeden kaçarak Türkiye dışına çıkmış olabileceğini dile getirdi.

KARAYILAN, BARZANİ'YE ELÇİ GÖNDERDİ: TÜRKİYE'NİN YANINDA YER ALMA

Terör örgütü PKK'nın, Türkiye'nin yanında yer alan Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye bir elçi göndererek 'Türkiye'ye destek verme' talebinde bulunduğu iddia edildi. Karayılan'ın, Barzani'den Türkiye'ye güvenmemesini istediği öğrenildi. Karayılan'ın, "Kürt halkının özgürlük mücadelesine karşı topyekün başlatılan savaşın bir parçası ya da tarafı olmak bu harekete zarar verecektir." dediği belirtiliyor. (Zaman)
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum