İşte PKK'nın hakkari planı

İşte PKK'nın hakkari planı

İçişleri Bakanı İDris Naim Şahin, PKK'nın Hakkari ve çevris için uygulamak istediği planın ayrıntılarını açıkladı

PKK'nın planının ayrıntılarını AK Parti kurmaylarıyla paylaşan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, örgütün Şemdinli ve Çukurca'ya bayrak dikerek "Devlet yok biz varız" mesajı vermek istediğini söyledi.

BAKAN ŞAHİN MKYK ÜYELERİNE ANLATTI

TSK'nın bölgede başlattığı operasyon PKK'nın bölgede uygulamak istediği planın deşifre olmasıyla başladı. Planın ayrıntıları ve operasyonun bilançosu da geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Toplantısında masaya yatırıldı. Samanyolu Haber'in haberine göre; Başbakan Erdoğan başkanlığındaki toplantıda İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, PKK'nın planını MKYK üyeleriyle paylaştı.

AMAÇ "DEVLET BURADA YOK" MESAJI

Şahin, örgütün 500 kişilik bir grupla sınırı geçmesindeki amacın Şemdinli ve Çukurca'ya PKK bayrağını dikerek 'Devlet burada yok, biz varız' mesajı vermek olduğunu dile getirdi. Şahin, ayrıca örgütün Suriye'deki çatışmalarla paralel olarak harekete geçtiğine dikkat çekerek Türkiye'nin Esed rejimi karşısında zor duruma düşürülmesinin amaçlandığını belirtti.

"DEVLET KÜRTLERİ ÖLDÜRÜYOR" DİYECEKLERDİ

Bakan Şahin, şehir merkezlerine sızan örgüt üyeleriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada örgütün öncelikli hedefinin sivil vatandaşların zarar görmesi olduğuna dikkat çekti. Şahin'in verdiği bilgilere göre PKK, muhtemel bir çatışmada ölen sivilleri 'Devlet Kürtleri öldürüyor' propagandasına dönüştürecek böylece Suriye olaylarının etkisini Güneydoğu'ya taşıyacaktı. Bu sinsi girişim güvenlik birimlerinin başarısıyla önlendi.

"KANDİL MİLİTANLARI ÖLÜME GÖNDERDİ"

Şahin, verdiği bilgilerde sayıları hayli kalabalık olan PKK'lı grubun ilçelere bayrak dikmeye kalkışmasını da değerlendirdi. Bakan Şahin, bunun Kandil'in söz konusu teröristleri ölüme gönderdiği anlamınageldiğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.